Vacature Account & Contract Manager

Account & Contract Manager in Rotterdam

Eneco logo

/static/uploads/3467 eneco werken bij banner 2200x1000 14.jpg

Account & Contract Manager

Eneco - Rotterdam

> 5 years

32 - 40 uur

Business development & Sales, Energy Trading

€49.000 - €80.000

Account & Contract Manager

Eneco - Rotterdam

Business development & Sales, Energy Trading

> 5 years

€49.000 - €80.000

32 - 40 uur

 • Je bevindt je in het financiële hart van de energietransitie

 • Je werkt in een zeer complexe omgeving binnen een team met een can-do mentaliteit

 • Je werkt in een constant veranderende omgeving

Why choose for Eneco?

Eneco zet vol in op duurzaamheid. Eneco heeft een vooruitstrevend duurzaamheidsplan ontwikkeld, wat betekent dat de eigen activiteiten en de energie die aan klanten wordt geleverd in 2035 klimaatneutraal zijn. Eneco wil de opwarming van de aarde onder de 1,5 graden Celsius houden om ernstige gevolgen voor mens en natuur te voorkomen en verantwoordelijkheid te nemen voor toekomstige generaties. Dit is een race tegen de klok. Ben jij ook enthousiast om je in te zetten voor een duurzame toekomst? Dan zijn wij op zoek naar jouw hulp!

Het Business Operations (BOps) team is de plek waar alle handelsactiviteiten samenkomen en moeten resulteren in een financiële afwikkeling met alle tegenpartijen. Met de voortdurende toename van het aantal contracten met producenten van hernieuwbare energie (zoals Batterijen, Zon- en , Wind energie) wordt het vastleggen van alle deals en het organiseren van de geldstromen steeds complexer.

Het mogelijk maken van 'Energietransitie gaat binnen Eneco daarom gepaard met een veel en complexe datastromen. Vanwege de snelle veranderingen vereist het ieders flexibiliteit.

What you'll do

De rol van senior account support vindt plaats binnen het Account Support & Settlement team van ongeveer 10 enthousiaste professionals in Nederland, België, Duitsland en Engeland. In het Account Support & Settlements team staat de klant centraal. Onze klanten zijn enerzijds producenten van duurzame energie en anderzijds de verkoopkanalen van Eneco. De belangrijkste processen die in dit team plaatsvinden zijn:

 • het zorgen voor de juiste en volledige financiële afwikkeling van de contracten;
 • het waarborgen van een correcte dealvastlegging;
 • het verwerken van de handelsorders van andere interne afdelingen;
 • het correct en tijdig uitvoeren van prijsgegevensbeheer zodat alle handelaren continu op de hoogte zijn van de laatste prijzen;
 • het bieden van ondersteuning aan alle interne en externe klanten voor een perfecte klantenservice tijdens de duur van het contract.

Als senior account supporter heb je het volledige overzicht van de processen en systemen en de data voor het vastleggen van alle deals en het organiseren van de geldstromen,. Omdat we de landen Nederland, België, Duitsland en Engeland bedienen, ben je op de hoogte van de variaties in regelgeving, prijs- en certificaatberekening, en kun je de teammanager ondersteunen bij het opbouwen van een robuust en internationaal accountondersteuningsteam met een gemeenschappelijke manier van werken.

Je bent in staat om als senior sparringpartner op te treden richting de traders en commerciële contractmanagers over hoe je het beste een contract kunt inrichten met een effectieve implementatietijd, maar tegelijkertijd kun je de business requirements voortkomend uit de contracten vertalen naar IT requirements.

De portefeuille van Eneco Energy Trade verandert snel. Een saai moment in dit werkgebied is er niet.

Is this about you?

Je werkt samen met je teamleden om efficiënt te werken aan onze missie. Hierin heb je een proactieve en flexibele mindset, nodig om de energietransitie te versnellen. Je draagt effectief bij aan het businessplan en geeft het team richting en daagt uit wanneer dat nodig is.

 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring
 • Een achtergrond in financiën, bij voorkeur in een energie handelsomgeving
 • Ervaring met het vastleggen van complexe deals/orders
 • Sterke affiniteit met procesautomatisering en procesontwerp
 • Bekend met Snowflake, PowerBI, SAP, geavanceerd gebruik van Excel (pivots, macros, Visual Basics)
 • Teamplayer die de teamleden weet te coachen en te motiveren om te streven naar een optimaal resultaat
 • In staat om het prioriteren in een hectische omgeving

You'll be responsible for

 • Je bent het aanspreekpunt voor de commerciële teams en voor de klanten die je in portefeuille hebt.
 • Je streeft naar een correcte en tijdige administratie en logging van alle deals en contracten. Je bewaakt de kwaliteit van de administratieve afhandeling en overziet alle processen achter deze administratie.
 • Je streeft naar een correcte en tijdige facturatieadministratie naar alle interne en externe counterparties met de andere leden van de Account Support & Settlements
 • Samen met de andere leden van het Account Support & Settlements team bouw je aan het opzetten van een uniforme manier van werken voor alle landen waar we actief vertegenwoordigd zijn (momenteel Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk). Je overziet het totale gebied.
 • Je bent in staat om zelfstandig te werken aan onderwerpen die aan jou zijn toegewezen en continu af te stemmen met collega's en andere interne afdelingen
 • Je treedt op als consultant voor de collega's in je team maar ook in dealteams en zorgt ervoor dat de deal binnen de juiste kaders wordt gesloten
 • Je geniet van een diversiteit aan vele onderwerpen op je agenda en wisselt tussen het werken aan projecten en het afhandelen van ad hoc verzoeken

Je neemt deel aan ons change delivery proces als senior analist, waarbij je de impact van nieuwe contracten beoordeelt, de grenzen aangeeft en de implementatie realiseert

This is where you'll work

EET is de internationale handelsafdeling van Eneco. Met een divers team van circa honderddertig gemotiveerde en hoogopgeleide medewerkers die werken aan een optimaal marktbeeld dat de duurzaamheidsdoelstellingen van Eneco ondersteunt. EET vormt een dynamische en complexe werkomgeving die veel persoonlijk initiatief en inzicht vereist. We schakelen snel met elkaar in een informele, transparante en collegiale sfeer. Binnen EET werken de business- en IT organisatie nauw met elkaar samen om invulling te geven aan de ambitieuze doelstellingen van EET. In een snel veranderend energielandschap vorm jij en je team de energietransitie. Een uitdagende taak, met uitdagende maar haalbare doelstellingen. We belonen je hiervoor met onze goede en moderne arbeidsvoorwaarden, die je gedeeltelijk zelf kunt samenstellen.

What we have to offer

Personal and professional growth

Eneco is fully committed to help you in your personal and professional development.

Werken bij Eneco is voor iedereen

Work that works for you and the climate

If you decide on a career at Eneco, you are choosing ambition, growth and opportunities. You will have all the space you want to improve yourself and do your job the way that suits you best, which includes having a good work-life balance. You can work to a flexible schedule and work partly from home if your role allows it.

That is how you can work on your own future and on the future of the world. After all, you and your 4,000 colleagues are committed to our mission: climate neutrality by 2035. We assist customers to accelerate their sustainability efforts, devise innovative solutions and seize opportunities with both hands. Are you ready?

The stages of our application procedure:

Houd er rekening mee dat het voor deze functie belangrijk is dat je de Nederlandse taal, in woord en geschrift, goed beheerst. Please note, it is important for this position that you have good command, both written and spoken, of the Dutch language.
Wil je meer weten over deze vacature bij Eneco? Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure bel je met onze recruiter op +31 of mail je naar [email protected] . Meteen solliciteren? Dat kan natuurlijk ook, via ons recruitmentsysteem. Klik op de 'solliciteer' button en stuur je cv met motivatie. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie. Een online assessment en een (pre) employment screening maken onderdeel uit van de selectieprocedure. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.Functie:account- contract manager
Startdatum:24-5-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:3781 – 6173
Uren per week:32 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Moordrechtkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de moordrechtkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Account & Contract Manager Eneco 24-05-2024

Bekijk ook andere vacatures