Vacature Bodemadviseur

Bodemadviseur in Gouda

Bodemadviseur


Bodemkwaliteit en een gezonde ondergrond zijn onderdeel van duurzame oplossingen die nodig zijn bij de huidige maatschappelijke uitdagingen. Bij de Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) in Gouda zetten we ons hiervoor in met een hecht en deskundig team van adviseurs. Wil jij hier ook je steentje aan bijdragen? Solliciteer dan naar de functie van:

Bodemadviseur
32 - 36 uur

Bodemkwaliteit en een gezonde ondergrond zijn onderdeel van duurzame oplossingen die nodig zijn bij de huidige maatschappelijke uitdagingen. Bij de Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) in Gouda zetten we ons hiervoor in met een hecht en deskundig team van adviseurs.

Het team Bodem en Archeologie met in totaal zo'n 20 medewerkers heeft veel kennis en kwaliteit in huis. We nemen binnen de "bodemwereld" een vooraanstaande positie in. Daar zijn we trots op! Een goede bodemkwaliteit en duurzaam gebruik van de bodem is van belang voor mens en milieu: daar halen wij onze dagelijkse motivatie uit.

Wat ga je doen?

 • Je pakt zelfstandig en projectmatig nieuwe bodemvraagstukken op en je weet precies de juiste mensen hierbij te betrekken. Zo zal je ingezet worden bij het coördineren van bodemonderzoeken die wij voor onze gemeenten en de Provincie uitvoeren.
 • Je wordt afhankelijk van je achtergrond ingezet op projecten en thema's. Dit kunnen de klassieke saneringsprojecten en nazorgprojecten zijn, maar ook op ondergrondthema's (geothermie, bodemenergie, aardkundige waarden, bodemdaling) en bodeminformatiethema's (BRO, bodematlas, grondwaterkwaliteitskaarten) kan je worden ingezet.
 • Je adviseert verder over bodemvraagstukken in het kader van de Wet bodembescherming en de Omgevingswet.

Wie ben jij?

 • Je beschikt over een relevante milieu- of civieltechnische opleiding op HBO/WO niveau met een aantal jaren werkervaring op het gebied van bodem.
 • Je hebt lef wanneer nieuwe zeer bedreigende stoffen zich aandienen, je oplossingen kan bedenken buiten de gebaande paden. Zelfstandig pak je zo'n nieuw project op, onderzoekt de mogelijkheden en stelt de juiste vragen. Uiteraard heb je alle mogelijke risico's goed in beeld.
 • Je kunt je goed inleven in de ander en dus weet je goed te anticiperen op de verwachtingen en de wensen van onze opdrachtgevers en andere partijen. Met jouw adviezen omschrijf je de mogelijkheden en voorwaarden waardoor een goede belangenafweging kan worden gemaakt.
 • Je weet ingewikkelde materie, zowel mondeling als schriftelijk, helder over te brengen. Zo ben je een prettige gesprekspartner voor collega's, vertegenwoordigers van bedrijven, bodemdeskundigen en wethouders.

Je kan bij ons rekenen op een goed salaris

 • Van minimaal € 3.396 tot maximaal € 5.009 bruto per maand (CAO SGO, schaal 10) bij een 36-urige werkweek. Inschaling is afhankelijk van relevante werkervaring. Doorgroei naar uitloopschaal 10A is mogelijk (maximaal € 5.366,- bruto per maand).
 • Uitzicht op een vast dienstverband als het van beide kanten bevalt.
  • Extra salaris
  • Het betalen van je opleiding
  • Contributie voor de vakbond
  • Uitgaven die bijdragen aan je vitaliteit en duurzaamheid

Andere voordelen

 • Je kunt in overleg werken waar en wanneer je wilt, dankzij flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.
 • Je ontvangt een goede reiskostenvergoeding. Reiskosten op basis van het openbaar vervoer krijg je volledig vergoed.
 • Je krijgt bij ons veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.
 • Je hebt gratis toegang tot een online leerplatform (GoodHabitz) met een gevarieerd aanbod aan opleidingen.
 • Je bouwt een goed pensioen op via ABP.
 • Je krijgt een laptop en mobiele telefoon in bruikleen.
 • Gunstige werklocatie dichtbij treinstation Gouda en voldoende gratis parkeerplekken met elektrische laadpalen voor de deur.
 • We organiseren regelmatig teamactiviteiten, van sport tot gezellige borrels en eindejaarsfeesten.
 • Jong talent komt bij ons samen en groeit met Young ODMH (YO), hét platform voor jonge ambtenaren van ODMH.

Waar ga je werken?

Bij de Omgevingsdienst Midden-Holland heb je een baan die ertoe doet. Wij dragen bij aan een veilige, duurzame en gezonde leefomgeving. Werken bij ons betekent ook, werken voor een ambitieuze, innoverende en digitaal gestuurde organisatie in een informele sfeer met zo'n 200 collega's. Dit doen wij door milieutaken in de hele regio en bouw- en woningtoezichttaken in een gedeelte ervan uit te voeren in opdracht van de aangesloten gemeenten in Midden-Holland en de provincie Zuid-Holland. Wil jij alles weten over het werken bij een omgevingsdienst? Check De Betere Wereldbaan en via Werken bij ODMH kan je meer zien over ons mooie werk.

Heb je vragen over de functie?

Bel dan gerust met Gerben Baks, teamleider Bodem en Archeologie,
.
Bij vragen over de sollicitatieprocedure kun je bellen met , , , of mailen naar .

Functie:bodemadviseur
Startdatum:22-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:3396 – 5009
Uren per week:32 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Omgevingsdienst Midden-Holland via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Moordrechtkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de moordrechtkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Moordrecht
 2. Bodemadviseur Omgevingsdienst Midden-Holland 22-11-2023

Bekijk ook andere vacatures