Vacature Directievoerder Riolering en Civiele Kunstwerken

Directievoerder Riolering en Civiele Kunstwerken in Gouda

Zoeken

Gouda.nl

Bouwkunde/ civiele techniek

Je kunt nog solliciteren t/m 31-01-2024

Ben jij een directievoerder met ervaring en zoek je een uitdaging waarin je samen met ons gaat bouwen aan een vast team met directievoerders en toezichthouders? Lees dan verder, solliciteer en misschien ben jij onze nieuwe !

Wat ga je doen?

Als directievoerder heb je straks twee aandachtsgebieden: riolering en civiele kunstwerken. Voor beide aandachtsgebieden ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van de uitvoering van de verschillende bestekken in samenwerking met onze aannemers. Een deel van je werkzaamheden bestaan uit:

 • het communiceren met burgers over de voortgang zodat ze weten wat er gebeurt in hun (leef)omgeving;
 • het bewaken van de voortgang en planning zodat je altijd grip hebt op de werkzaamheden die de aannemers uitvoeren;
 • het doen van bestek administratie, signaleren van afwijkingen en het beoordelen van termijnen en eindafrekeningen;
 • het voorbereiden van (deel)opdrachten en het beoordelen van het opleveren van deelopdrachten;
 • je bent het aanspreekpunt en de contactpersoon voor opdrachtnemers;
 • het analyseren, beoordelen, oplossen en afhandelen van meldingen en klachten van burgers;
 • het controleren of opdrachtnemers het werk conform geldende wet- en regelgeving uitvoeren.

De riolering in Gouda kenmerkt zich door 221 km vrij verval riolering, 54 km druk-persleidingen, 40km drainage, 85 rioolgemalen, 250 drukrioleringspompen, 25.000 kolken en 300 km aan kolkverzamelleidingen. Het dagelijks beheer van riolering wordt uitbesteed via vijf verschillende contracten, zoals: reinigen en inspecteren, onderhoud gemalen en riolering en het handmatig reinigen van kolken. Samen met de toezichthouder en de productbeheerder zorg je voor het dagelijks beheer.

Het aandachtsgebied civiele kunstwerken is breed bij de gemeente Gouda. Niet alleen bruggen, tunnels en kademuren in de openbare ruimte hebben jouw aandacht, maar ook beschoeiingen en duikers. Het dagelijks beheer van civiele kunstwerken is ondergebracht in twee meerjarige onderhoudscontracten, één voor de vaste civiele kunstwerken en één voor de beweegbare civiele kunstwerken. Als directievoerder ben je verantwoordelijk voor het onderhoudscontract van de vaste civiele kunstwerken en voer je tevens het toezicht uit. Samen met de productbeheerder zorg je ervoor dat het dagelijks beheer aan deze kunstwerken voldoet aan de afgesproken beeldkwaliteit en dat de gebruiksveiligheid in orde is.

Met wie ga je werken?

De krachten van alle toezichthouders en directievoerders worden gebundeld op de afdeling Projecten Openbare Ruimte (POR). Op dit moment bestaat het team uit 16 collega's, maar we gaan groeien naar 20 collega's. Door alle kennis en ervaring bij elkaar te brengen kunnen we beter en sneller van elkaar leren. Wil jij samen met ons gaan bouwen aan een nieuw team en dit organisatieonderdeel?

De afdeling POR bestaat uit ongeveer 60 enthousiaste collega's. Van (assistent) projectleider tot communicatieadviseur participatietrajecten en dus ook directievoerders en toezichthouders. Samen werken de collega's aan uiteenlopende projecten in het ruimtelijk domein. Op het taakveld ga je ook samenwerken met een databeheerder en een beleidsmedewerker.

Wat heb jij in huis?

Deze competenties kan je goed gebruiken in het samenwerken met de verschillende partijen: klantgericht en omgevingsbewust, samenwerken, resultaatgericht, zelfstandigheid en flexibiliteit.

Ook herken jij jezelf in de onderstaande punten:

 • Mbo+/hbo werk- en denkniveau aangevuld met een technische mbo of hbo opleiding (bijvoorbeeld civiele techniek);
 • Werkervaring in een vergelijkbare functie met UAV contracten;
 • Je bent goed bekend met contractbeheersing RAW-systematiek en het uitvoeren van bijbehorende IBIS bestekadministratie;
 • Kennis van wet- en regelgeving op het gebied van flora en fauna, (milieu) regelgeving rondom riolering en grondwater en werkzaamheden in verontreinigende grond;
 • Ervaring in het gebruik van de Microsoft office pakketten Outlook, Word en Excel;
 • Zowel schriftelijk als mondeling een goede beheersing van de Nederlandse taal.

Voldoe je nog niet helemaal aan het profiel, maar beschik je wel over een technische opleiding en wil je graag bij ons aan de slag? Solliciteer dan ook. Vertel ons wat je meeneemt en wat je wilt komen leren.

Dit bieden wij:

Gouda is van oudsher de stad van kaas en stroopwafels. Smaakvol en divers! Een leuke, middelgrote stad met grootstedelijke uitdagingen; want Gouda ontwikkelt zich volop. De komende jaren staat er nog veel te gebeuren. Daarom zijn we ook zoek naar #smaakmakers, want jouw ideeën en kennis kunnen we goed gebruiken! Welke smaak voeg jij toe aan Gouda?

Wat bieden wij naast smaak?

 • Als je werk het toelaat behoort hybride werken tot de mogelijkheden, waarbij we een goede werk-privé balans centraal stellen;
 • Ons Huis van de Stad met #smaakvol bedrijfsrestaurant en pal naast het treinstation;
 • Goede ICT voorzieningen met o.a. een keuze in smartphones die je voor werk en privé mag gebruiken;
 • Een duurzame reiskostenvergoeding waarbij we stimuleren om op een duurzame manier naar kantoor te reizen;
 • Platte organisatie met veel ruimte voor eigen inbreng;
 • Een individueel keuzebudget van 17,05 %, inzetbaar voor bijvoorbeeld een opleiding, extra salaris of verlof;
 • Een eigen ontwikkelbudget om jouw persoonlijke ontwikkeling te stimuleren/vorm te geven;
 • Groot aanbod op het gebied van jouw ontwikkeling en vitaliteit via de GoudAcademie, zoals opleidingen, (online)trainingen, e-learnings, webinars, masterclasses en e-books;
 • < 35 jaar? Sluit je aan bij 'Jong Goud' voor persoonlijke ontwikkeling en netwerkborrels.

Wil je graag sfeerproeven? Kijk dan op www.werkenvoorgouda.nl

Salaris en contract

Het gaat om een functie voor 36 uur, waarbij we altijd met een contract voor een jaar starten. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en betreft maximaal € 5.009,- bruto per maand op basis van 36 uur per week (schaal 10).

Voor een uitgebreide toelichting op ons ruime aanbod arbeidsvoorwaarden klik hier. Wil je graag sfeerproeven? Kijk dan op www.werkenvoorgouda.nl

Enthousiast?

Wil je ook als #smaakmaker bij ons aan de slag? Als we een geschikte collega gevonden hebben sluiten we deze vacature. Solliciteer dus zo snel mogelijk als je interesse hebt!

Heb je vragen over de functie, wil je eens bellen of koffie drinken met een toekomstige collega? Dan contact op met , Directievoerder, via .

Voor meer informatie over het werken bij de gemeente Gouda of de wervingsprocedure kun je contact opnemen met Janine van der Vlist, recruiter afdeling HRM, via .

Na een eerste selectie benaderen we de kandidaten voor een sollicitatiegesprek. We houden maximaal 3 sollicitatiegesprekken, deze gesprekken kunnen zowel fysiek als via Teams plaatsvinden. Eventueel maken we gebruik van een referentieonderzoek en/of (online) assessment. Ben jij onze #smaakmaker, dan krijg je nog een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek. Van al onze nieuwe collega's vragen we een verklaring omtrent gedrag (VOG).Functie:directievoerder riolering civiel kunstwerken
Startdatum:08-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Tijdelijk
Salaris:5009 – 5009
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Gouda via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Moordrechtkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de moordrechtkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Moordrecht
 2. Directievoerder Riolering en Civiele Kunstwerken Gemeente Gouda 08-11-2023

Bekijk ook andere vacatures