Vacature HSE Adviseur

HSE Adviseur in Gouda

HSE Adviseur - Regio Centraal / West Nederland

TenneT is hard groeiend en op zoek naar nieuwe collega's om onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol.


Wij zijn op zoek naar een HSE Adviseur voor ons kantoor met standplaats Gouda en/of Arnhem.

Jouw bijdrage aan TenneT

Als HSE Adviseur adviseer je onder andere onze bouwleiders, werkvoorbereiders, projectmanagers, en collega's die dagelijks buiten werken. Daarnaast heb je ook intensief contact met onze opdrachtnemers om samen met de operatie de veiligheidsrisico's op de bouwplaats te mitigeren. In deze functie verwachten we van jou een zelfstandige en overtuigende ondersteunings- en adviesrol.

Deze adviesrol houdt in dat je gevraagd en ongevraagd advies mag geven over veiligheid in onze projecten en processen. We verwachten van je dat je dit advies op een constructieve en opbouwende wijze kunt overbrengen zodat je samen met je collega's je advies om kunt zetten in een veiligere werkomgeving voor iedereen op onze bouwplaatsen en in de omgeving.

Andere werkzaamheden die je kunt verwachten zijn:

 • Je bent het aanspreekpunt voor veiligheid van meerdere projecten tegelijkertijd. Collega's kunnen bij jou terecht met vragen over w et- en regelgeving , PBM's, gevaarlijke stoffen, steigers en veiligheids- en milieudocumentatie .
 • Het ondersteunen van de projectteams bij HSE-vraagstukken. Het is aan jou om het voortouw te nemen bij het in kaart brengen van HSE-risico's en de teamleden te stimuleren te coachen bij hun werk.
 • Je bent onderdeel van het team bij het opstellen en beoordelen van de risico, inventarisatie en evaluatie (RI&E) plannen en bedrijfsnoodplannen voor onze hoogspanningsstations.
 • veiligheidsrondgangen uit op de bouwplaatsen die bij jou projecten horen. Je rapporteert hierover, analyseert de informatie en kijkt naar trends.
 • Je bent een centraal aanspreekpunt voor in de regio en de uitdrager van ons HSE-beleid naar zowel onze medewerkers als toeleveranciers, ter verhoging van de veiligheids- en milieustandaarden.
 • Assisteren bij incidentonderzoeken en ervoor zorgen met het team dat er effectieve verbeteracties worden geïmplementeerd.
 • Stimuleren van de veiligheidscultuur
 • Het ondersteunen van de veiligheid en gezondheid (V&G) coördinatoren bij het toetsen van de V&G plannen in studie, ontwerp en uitvoeringsfase, de naleving van bepalingen uit het Arbobesluit ' bouwproces ', en het toetsen van de ontwerpen.
 • Assisteren bij het ontwikkelen en onderhouden van het ISO 45001 HSE management systeem en de daarbij behorende procedures en instructies.
 • Leveren van een bijdrage aan nieuwe ontwikkelingen binnen het HSE vakgebied, in onze projecten en processen. We verwachten van je dat je dit advies op een constructieve en opbouwende wijze kunt overbrengen zodat je samen met je collega's je advies om kunt zetten in een veiligere werkomgeving voor iedereen op onze bouwplaatsen en in de omgeving.

Jouw profiel en achtergrond

We zoeken jou, die enthousiaste HSE-er die van het vak houdt. Ook als je in de stromende regen, met je laarzen in de modder op de bouwplaats staat. Het is een voorwaarde om interesse te hebben in de (elektro)techniek. Het kan je helpen om samen te werken met je collega's die vaak een technische achtergrond hebben.


Je hebt een proactieve houding en signaleert risico's voordat ze zich voordoen. Omdat je verschillende projecten begeleidt kan het zijn dat je soms veel moet reizen. Je bent oplossingsgericht en daadkrachtig in je houding en gedrag. Verder verwachten we van je dat:

 • Je hebt een MBO + / HBO werk- en denkniveau
 • Je een relevante veiligheidsopleiding hebt afgerond (MVK/HVK)
 • Je laagdrempelig kunt communiceren met collega's en externe partijen
 • Je kennis hebt over de vigerende wet- en regelgeving op het gebied van arbo- en bouwveiligheid en weet deze praktisch te vertalen.
 • Kennis van RAW/UAV/UAV-GC contractvormen, elektrotechniek en/of de energiesector geldt als een pré
 • Je wilt je verder ontwikkelen en staat open voor extra scholing
 • Je hebt meerdere jaren ervaring in een operationele veiligheidsfunctie in de bouw- infra- chemie of energiesector
 • Je staat stevig in je schoenen en laat niet makkelijk over je heen lopen en bent gewend om zowel de werkvloer (bouwterrein) als het (middel) management op een adequate wijze aan te spreken.

Flexibiliteit voor betere work-life balans


Gezondheid - jouw basis

Inspirerende werkomgeving

Uitstekende arbeids- voorwaarden en regelingen

Persoonlijke ontwikkeling

Extra informatie

 • Deze functie is in te vullen voor 40 uur per week;
 • Deze functie is voor onbepaalde tijd.
 • De salarisindicatie voor deze rol ligt tussen € 3820 ,- en € 6757,- bruto per maand op basis van 40 uur in salarisschaal 7 van onze CAO TSO.Functie:hse adviseur
Startdatum:27-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vast
Salaris:3820 – 3820
Uren per week:40 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met TenneT via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Moordrechtkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de moordrechtkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Moordrecht
 2. HSE Adviseur TenneT 27-11-2023

Bekijk ook andere vacatures