Vacature Marge Controller B2B

Marge Controller B2B in Rotterdam

Eneco logo

/static/uploads/3458 eneco werken bij banner 2200x1000 09.jpg

Marge Controller B2B

Eneco - Rotterdam

3-5 jaar

32 - 40 uur

Finance

€57.000 - €80.000

Marge Controller B2B

Eneco - Rotterdam

Finance

3-5 jaar

€57.000 - €80.000

32 - 40 uur

 • Je bouwt actief mee om marge control een belangrijke positie in de business te geven.

 • Je bent pro-actief en krijgt alle ruimte zaken te verbeteren

 • Door jouw analyses heb je een belangrijke rol in de business.

Waarom kiezen voor Eneco?

Eneco wil dat in 2035 de eigen activiteiten en de geleverde energie aan klanten klimaatneutraal zijn, om de opwarming van de aarde tot 1,5 graad Celsius te beperken en verantwoordelijkheid te nemen voor de volgende generaties. Eneco wil dat de opwarming van de aarde onder de 1,5 graden Celsius blijft om ernstige effecten op mens en natuur te voorkomen. Dat is een race tegen de klok. Daarbij zijn we op zoek naar jouw hulp. Kiezen voor de rol Marge Controller is kiezen voor een rol in het hart van de Eneco organisatie. Je krijgt ruime mogelijkheden om adviezen te geven, op hoog niveau te opereren en de organisatie een stap verder te brengen. Daarnaast krijg je voldoende ruimte om processen te optimaliseren en te implementeren.

Ook het financiële domein verandert in een hoog tempo. In het brutomarge team van Eneco CO (de klantenorganisatie) ligt de uitdaging om de business veranderingen vanuit financieel oogpunt te begrijpen, de financials adequaat vast te leggen, en steeds sneller de financiële performance te presenteren. De daaruit geboden inzichten leiden tot betere producten voor de klanten, en dragen bij aan realisatie van de productbelofte. Je leidt veranderingen en inspireert je collega's. Daarbij helpen we je ook met je eigen ontwikkeling. Samen halen we zo het maximale uit Eneco

Dit ga je doen

De brutomarge is het hart van het B2B leveringskanaal van Eneco. Hier komen complexe marktprocessen rondom inkoop en verkoop van energie samen. Denk bijvoorbeeld aan handelsresultaten in een steeds volatielere inkoopmarkt of grote zakelijke klanten die volop bezig zijn met hun energietransitie. Als marge controller ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van de cijfers rondom brutomarge in maandelijkse interne en externe rapportages. Met value drivers maak je de performance inzichtelijk zodat je die samen kunt verbeteren. Samen met het team heb je nauw contact met Business Control over actuele ontwikkelingen wat je vervolgens kan gebruiken als input voor de rapportages. Daarnaast ben je betrokken in de financiële verantwoording van de aanverwante jaarrekeningposten in samenwerking met Financial Control. Je zet je in om de interne controles binnen B2B te verder te formaliseren. Je verricht interne controles binnen het complexe proces van de brutomarge om de betrouwbaarheid van de cijfers te kunnen garanderen. Je zult betrokken zijn bij diverse projecten die je samen doet met collega's vanuit de business of vanuit de Finance afdeling. Voorbeelden zijn de ontwikkeling van een nieuw reporting model met collega's van IT en het analyseren van sourcing resultaten met de inkoopafdeling.

Gaat dit over jou?

 • Je kunt je nieuwe omgevingen en situaties snel eigen maken. Je hebt focus, lef en executiekracht;
 • Door jouw frisse blik weet je goed te benoemen waar de berekeningen en rapportages vereenvoudigd kunnen worden;
 • Je biedt pragmatische inzichten t.b.v. het verbeteren van de datastromen/presentatie van resultaten op financieel vlak;
 • Goed kunnen samenwerken is een must ;
 • Je hebt een scherpe blik op IT, Business en Finance;
 • WO werk- en denkniveau, Analytisch sterk;
 • Goede kennis van boekhouden en journaliseren;
 • Gedegen kennis van Excel en datamodellen.

Je bent verantwoordelijk voor

 • Je bent een onderdeel van het Competence Center Control & Analytics. Binnen dit team werken analisten, financial controllers en business controllers nauw met elkaar samen. Het maken van reguliere brutomarge berekeningen en rapportages, analyseren van (incidentele) afwijkingen en het daarbij stellen van kritische vragen;
 • Je onderhoudt het schattingsmodel en hebt kijk op data en het structureren daarvan. Het ontwikkelen en beheren van de inrichting van de informatie voorziening op zowel financieel, business als IT-gebied voor het bepalen van de brutomarge. De risico's voor de toekomst breng je glashelder in kaart;
 • Je speelt in op risico's door beheersmaatregelen vast te stellen en te implementeren in het proces voor het vaststellen van de brutomarge. Daarnaast ben je betrokken bij een aantal grote (Finance) projecten.

Competence Center Control & Analytics is een jong team waarin makkelijk contact wordt gelegd en kennis wordt uitgewisseld.

Dit worden je collega's

Je rapporteert aan de Manager Competence Center Margin Control en werkt heel nauw samen met de Manager Business Control B2C, de analisten van de trading business unit en pricing. Samen geven we de business waardevolle inzichten in de realisatie van de strategie, met name in de ontwikkelingen van de verwachte en gerealiseerde marge. Daarnaast geven we inzicht in de financiële risico's die gepaard gaan met de levering van elektriciteit en gas. Je maakt een volgende stap binnen Eneco. Je gaat daarvoor samenwerken met ervaren mensen, die veel kennis hebben van de energiesector. Samen maken jullie omschakelen voor Eneco eenvoudig.


Alle kans jezelf te ontwikkelen

Eneco zet vol in op persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Samen naar klimaatneutraal

Werk dat werkt voor jou en het klimaat

Kies je voor een carrière bij Eneco, dan kies je voor ambitie, groei en kansen. Je krijgt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en het werk te doen zoals het bij jou past. Daar hoort ook een goede werk-privébalans bij. Je kunt je tijden flexibel indelen en deels thuiswerken als je functie dat toelaat.

Zo werk je aan je eigen toekomst, maar óók aan die van de wereld. Want samen met je 4.000 collega's ga je voor die ene grote missie: klimaatneutraal in 2035. We helpen klanten sneller verduurzamen, bedenken innovatieve oplossingen en pakken kansen met beide handen aan. Doe je mee?

Wil je meer weten over deze vacature bij Eneco? , onze Corporate Recrutier beantwoordt met plezier jouw vragen via .

Houd er rekening mee dat het voor deze functie belangrijk is dat je de Nederlandse taal, in woord en geschrift, goed beheerst.

Please note, it is important for this position that you have good command, both written and spoken, of the Dutch language.
Een online assessment en een (pre) employment screening maken onderdeel uit van de selectieprocedure.Functie:marge controller b2b
Startdatum:24-5-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Vast
Salaris:4398 – 6173
Uren per week:32 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Moordrechtkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de moordrechtkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Marge Controller B2B Eneco 24-05-2024

Bekijk ook andere vacatures