Vacature Privacy Officer

Privacy Officer in Nieuwerkerk Ad Ijssel

Bedrijfsomschrijving

Gemeente Zuidplas is een snelgroeiende fusiegemeente, bestaande uit de dorpen Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen. Gelegen tussen Rotterdam en Gouda, vormen zij een unieke omgeving van innovatie en groei. Of je nu jong of oud bent, hier is er ruimte voor jouw ontwikkeling, zowel persoonlijk als professioneel.

Functieomschrijving

Ben jij een kenner op het gebied van privacywetgeving en de AVG? De gemeente Zuidplas zoekt een Privacy Officer, die dit vak met veel plezier en gedrevenheid bij hen wil uit gaan oefenen!

Als Privacy Officer bij Gemeente Zuidplas ben jij de expert die zorgt voor naleving van privacywetgeving en de AVG. Je adviseert het bestuur, de directie en collega's over privacy vraagstukken en die zijn zeer uiteenlopend. Je werkt nauw samen met de Functionaris Gegevensbescherming en collega’s uit het team informatievoorziening om een waterdichte privacybescherming te garanderen. Dit omvat het formuleren, beheren, evalueren en monitoren van beleid en procedures gerelateerd aan privacy. Maar ook het ontwikkelen van plannen om bewustwording over informatieveiligheid te vergroten. Je adviseert de organisatie over de wettelijke verplichtingen en zorgt ervoor dat privacy gewaarborgd wordt in alle werkprocessen.

En er is nog meer te doen: in jouw rol als Privacy Officer maak en beoordeel je overeenkomsten en houd je registers van gegevensverwerking bij. Daarnaast handel je datalekken af, voer je Data Protection Impact Assessments uit, en bevorder je de rechten van betrokkenen. Je signaleert risico's en ontwikkelingen, evalueert de naleving van wet- en regelgeving, en stelt procedures op voor de inbedding van privacy in de organisatie. Waar het nodig is, vraag je advies aan de Functionaris Gegevensbescherming en ondersteunt hen bij het afhandelen van AVG-verzoeken.

Functie-eisen
 • HBO werk- en denkniveau, het liefst aangevuld met ervaring met werken in de publieke sector;
 • Kennis van de AVG, aanverwante wet- en regelgeving en de Wet politiegegevens;
 • Ervaring met het uitvoeren van gegevensbeschermings-effectbeoordelingen;
 • Bij voorkeur een geaccrediteerde opleiding op het gebied van gegevensbescherming;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in gesprek als op papier.
Arbeidsvoorwaarden

Als je komt werken bij gemeente Zuidplas ben je verzekerd van goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Zij bieden een contract van een jaar met zicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd. Daarvoor krijg je een uitdagende functie terug en een plezierige werkomgeving bij een groeigemeente met grote ambities. Het salaris ligt tussen de € 3.558,- en de € 5.247,- bruto per maand o.b.v. 36 uur. Andere voorwaarden zijn:

 • Een Individueel Keuze Budget van 17.05% van het bruto jaarsalaris dat je naar eigen wens kan inzetten. Denk hierbij aan de mogelijkheid van het laten uitbetalen of het kopen van extra vakantiedagen;
 • Hybride werkmogelijkheden en de flexibiliteit om je werktijden te plannen zoals dat bij jou past;
 • Een thuiswerkvergoeding van € 3,- netto per dag en voldoende faciliteiten om thuis je werkplek in te richten;
 • Een goede werk-privébalans en 5 weken vakantie bij een fulltime werkweek;
 • Toegang tot de Zuidplas Academie waar je tal van trainingen en cursussen kunt volgen, zodat je je kunt blijven ontwikkelen;
 • Een reiskostenvergoeding van € 0.19 per kilometer, van 10 tot 30 kilometer enkele reis. Maar als je het ons vraagt, kom je met het Openbaar Vervoer en krijg je een NS Businesscard om naar je werk te reizen;
 • Een Smartphone en Laptop zodat je overal je werkt kunt doen. In het gemeentehuis staan elektrische fietsen voor je klaar om op werkafspraken te komen.
 • Pensioenregeling via het ABP waarbij gemeente Zuidplas 70% van jouw pensioenopbouw betaalt.

Maar het allerbelangrijkste; werken met gedreven en betrokken collega’s die samen maatschappelijke impact willen maken voor de inwoners van gemeente Zuidplas.Functie:Databank- en netwerkspecialisten, niet elders geclassificeerd
Startdatum:27-5-2024
Ervaring:Starter
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:5247 – 5247
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Moordrechtkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de moordrechtkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Privacy Officer Yacht 27-05-2024

Bekijk ook andere vacatures