Vacature Programmaregisseur Integraal Zorg Akkoord

Programmaregisseur Integraal Zorg Akkoord in Gouda

Zoeken

Gouda.nl

Programmaregisseur Integraal Zorg Akkoord (IZA)

Welzijn

WO master

Tijdelijk

Projectleiding

32 - 36 uur

Je kunt nog solliciteren t/m 06-06-2024

Heb jij ervaring als projectleider, (deel-)programmamanager of als beleidsadviseur op het gebied van gezondheid, preventie en/of zorg? Ben jij geboeid door het samenspel tussen zorg en gemeenten, de zorgverzekeraar en partijen in de sociale basis? Zie jij kansen om in dat samenspel bij te dragen aan de doelstellingen van IZA-GALA? En vind je werken voor een organisatie die in opdracht van 5 gemeenten opereert leuk? Kom dan werken als programmaregisseur IZA bij de regionale werkorganisatie (RWO) Sociaal domein! Je werkt voor de regio Midden-Holland en komt in dienst bij de gemeente Gouda.

Lees snel verder voor meer informatie.

Wat ga je doen?

Jij gaat als programmaregisseur aan de slag met de regionale uitvoering van het Integraal Zorgakkoord (IZA). In de regio Midden Holland is daarvoor een regioplan opgezet in nauwe samenwerking met zorgverzekeraar VGZ en Gedeelde Zorg (Vereniging Gezondheidsregio Midden Holland). Daarnaast zijn er uitgebreide transformatieplannen in ontwikkeling. In de komende 3 jaar worden deze plannen ten uitvoer gebracht.

Als programmaregisseur organiseer jij de verbinding tussen het sociaal domein en het zorgdomein. Je stuurt op inhoudelijke samenhang tussen de verschillende plannen en bent nauw betrokken bij de uitvoering. Je vertegenwoordigt daarin de vijf gemeenten uit de regio en zoekt daarbij de verbinding met plannen uit het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA). Je stemt hiervoor af met de verschillende partijen die nodig zijn. Daarnaast ben je trekker op de ketenaanpak Welzijn op Recept en één of meerdere programmalijnen.

Dit alles doe je in nauwe samenwerking met de regiocoördinator op het IZA (collega binnen RWO), de collega's van de vijf gemeenten, relevante zorg- en welzijnspartijen en zorgverzekeraar.

 • Vertegenwoordiging van de RWO (gemeenten Zuidplas, Waddinxveen, Krimpenerwaard, Gouda en Bodegraven-Reeuwijk) in het programmateam en werkgroepen van Gedeelde Zorg;
 • Opzetten en implementeren van de ketenaanpak Welzijn op Recept in Midden Holland;
 • Trekkersrol op één of meerdere programmalijnen (Mantelzorg, complexe scheidingen en mentale gezondheid);
 • Aansturen van projectleiders vanuit de GGD op vier ketenaanpakken;
 • Ontwikkelen en/of ondersteunen van lokale en regionale proeftuinen en pilots;
 • Verwerven subsidies, fondsen, gemeentelijke en zorgbudgetten t.b.v. uitvoering ketenaanpakken, proeftuinen en pilots en
 • Medeopstellen en inrichten monitoring op kwaliteit en doelmatigheid.
 • Je hebt verstand van (of ervaring in) het zorgdomein;
 • Je beschikt over strategisch inzicht en overtuigingskracht;
 • Je hebt een hands-on mentaliteit: je weet de strategische doelstellingen te vertalen naar tactische uitvoeringsplannen die uitvoerbaar zijn;
 • Je bent ondernemend en houdt van uitdagingen, een aanjagende rol/kwartiermakersfunctie en
 • Je kan goed gaan met verandertrajecten, iets anders doen dan al was.

Werken voor Midden Holland

Je wordt aangesteld bij de gemeente Gouda, maar hebt een regionale rol voor alle gemeenten in de regio Midden-Holland: naast gemeente Gouda zijn dat de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas. Met vijf gemeenten een mooie schaal om mooie stappen te zetten en tegelijk ook oog te kunnen houden voor de lokale verschillen en uitdagingen.

De RWO bestaat uit ongeveer 60 collega's vast en inhuur waaronder; beleidsmedewerkers, contractmanagers, contractbeheerders en onze collega's van Jeugdbeschermingstafel, toezicht en staftaken. We hebben de afdeling onderverdeeld in 2 teams, team Contractmanagement en beheer en team Beleid. Team Beleid bestaat op dit moment uit 9 vaste beleidsmedewerkers en een aantal tijdelijk ingehuurde krachten.
Onze thuisbasis is de gemeente Gouda. We vormen nu nog een aparte afdeling binnen de gemeente met een eigen bestuur, het BOSD (bestuurlijk overleg sociaal domein). De RWO is op weg naar een zelfstandige organisatie in de vorm van een Gemeenschappelijk Regeling (GR) per 1 januari 2025.

Waarom is dit de baan voor jou?

Gouda en het team regio ontwikkelen zich volop. De komende jaren staat er nog veel te gebeuren. Jouw ideeën en jouw kennis kunnen we goed gebruiken. Wij zijn een ambitieuze werkgever die werkt voor en met de stad, haar bewoners, ondernemers en bezoekers. Met trots, maar vooral met een warm hart. Gemiddeld waarderen de circa 500 medewerkers van de gemeente Gouda hun baan met een 7,6; een rapportcijfer om trots op te zijn! Kijk voor meer informatie op http://www.werkenvoorgouda.nl/.

Wat heb jij in huis?

Je hebt het vermogen om je op alle niveaus van de organisatie te bewegen: bestuurlijk, uitvoerend, intern en naar buiten toe. Je kunt de vertaalslag maken van strategie en regievoeren naar concrete projecten en uitvoering. Je hebt een goed ontwikkelde bestuurlijke antenne en schakelt gemakkelijk tussen de verschillende niveaus; je hebt zicht op de verschillende belangen en partijen en je kunt bepalen wat de juiste initiatieven vanuit de stad en regio zijn om te faciliteren of aan te jagen.

 • Heb je academisch werk- en denkniveau;
 • Ben je nieuwsgiering, ondernemend, legt makkelijk contact en ziet meerwaarde in samenwerking over domeinen en grenzen;
 • Werk je mee aan het slaan van bruggen tussen werkvelden en bij de vijf gemeenten;
 • Heb je meerjarige werkervaring als projectleider, programmamedewerker, programmamanager, kwartiermaker in het gezondheidsdomein of in het sociaal domein zodat je zelfstandig aan de slag kan. Ervaring met (boven)regionale veranderprocessen is een pré;
 • Ben je een stevige gesprekspartner, je houdt overzicht en helpt met het sturen op het zorgaanbod en
 • Ben je een verbindende persoonlijkheid die gericht is op het behalen van resultaten en benutten van kansen;

Gouda is van oudsher de stad van kaas en stroopwafels. Een leuke, middelgrote stad met grootstedelijke uitdagingen; want Gouda ontwikkelt zich volop. De komende jaren staat er nog veel te gebeuren. Daarom zijn we ook zoek naar #smaakmakers, want jouw ideeën en kennis kunnen we goed gebruiken! Welke smaak voeg jij toe aan Gouda?

Wat bieden wij naast smaak?

 • Als jouw werk het toelaat behoort hybride werken tot de mogelijkheden, waarbij we een goede werk-privé balans centraal stellen;
 • Mooi modern, centraal gelegen, Huis van de Stad met een #smaakvol bedrijfsrestaurant;
 • Goede ICT voorzieningen met o.a. een ruime keuze in smartphones die je voor werk en privé mag gebruiken;
 • Ruim aanbod secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Platte organisatie met veel ruimte voor eigen inbreng;
 • Individueel keuzebudget van 17,05 % wat je kunt inzetten voor verschillende doelen zoals bijvoorbeeld een opleiding, extra salaris of verlof;
 • Veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling met jouw eigen ontwikkelbudget;
 • Groot aanbod op het gebied van jouw ontwikkeling en vitaliteit via de GoudAcademie, zoals opleidingen, (online)trainingen, e-learnings, webinars, masterclasses en e-books;
 • Sluit je aan bij 'Jong Goud' voor persoonlijke ontwikkeling en netwerkborrels.

Kijk dan op www.werkenvoorgouda.nl

Salaris en contract

Het gaat om een tijdelijke functie voor een periode van 3 jaar voor 32- 36 uur per week waarbij we altijd starten met een contract voor een jaar. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en betreft maximaal € 5.997, - - bruto per maand op basis van 36 uur per week (schaal 11)

Wil je ook als #smaakmaker bij ons aan de slag? Solliciteer dan meteen via de button. Liever eerst even sfeer proeven onder het genot van een kopje koffie? Neem dan contact met een van ons op om een afspraak te plannen. Je kunt contact opnemen met , en bereikbaar via .
Mensen die solliciteren, kunnen rekenen op een vlotte procedure. Zodra er een of meer goede kandidaten zijn, organiseren we meteen een gesprek. Wacht dus niet met solliciteren want zodra we de juiste matches gevonden hebben sluiten we de vacature! Voor eventuele vragen over de procedure kan je contact opnemen met Janine van der Vlist, afdeling HRM via:

We houden per functie maximaal 3 sollicitatiegesprekken. Eventueel maken we gebruik van een referentieonderzoek en/of (online) assessment. Ben jij onze #smaakmaker, dan krijg je nog een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek. Van al onze nieuwe collega's vragen we een verklaring omtrent gedrag (VOG).

Je kunt nog solliciteren t/m 06-06-2024Functie:programmaregisseur integraal zorg akkoord
Startdatum:24-5-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Freelance
Salaris:5997 – 5997
Uren per week:32 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Moordrechtkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de moordrechtkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Programmaregisseur Integraal Zorg Akkoord Gemeente Gouda 24-05-2024

Bekijk ook andere vacatures