Vacature Senior Functioneel Beheerder

Senior Functioneel Beheerder in Rotterdam

Eneco logo

Senior Functioneel Beheerder

Eneco - Rotterdam

3-5 jaar

32 - 40 uur

IT-Operations, Digital & Tech

€60.000 - €80.000

Senior Functioneel Beheerder

Eneco - Rotterdam

IT-Operations, Digital & Tech

3-5 jaar

€60.000 - €80.000

32 - 40 uur

 • Klantgerichte gebruikersondersteuning en oplossen van incidente

 • Ontwikkeling en executie van test scenario's binnen een dynamisch landschap

 • Bijdragen aan de uitbouw en professionalisering van de interne 'test practices

  '

 • Klantgerichte gebruikersondersteuning en oplossen van incidente

 • Ontwikkeling en executie van test scenario's binnen een dynamisch landschap

 • Bijdragen aan de uitbouw en professionalisering van de interne 'test practices

  '

Waarom kiezen voor Eneco

Als pionier in de energietransitie heeft Eneco zich een ambitieus doel gesteld voor 2035: klimaatneutraliteit als bedrijf en samen met al onze klanten, 15 jaar eerder dan de wereldwijde klimaatovereenkomst. De behoeften van onze klanten veranderen snel, en we moeten hen begeleiden in deze transitie terwijl we onszelf voortdurend aanpassen om te voldoen aan de verwachtingen van de moderne digitale consument.

Binnen onze Business Unit Data & Technology Services (DTS) nemen we de verantwoordelijkheid voor cruciale aspecten zoals data, integratie, kernapplicaties, IT-infrastructuur en platformen. Samen met de verschillende bedrijfsafdelingen van Eneco Group werken we aan oplossingen die de energietransitie ondersteunen en onze doelstellingen realiseren.

Binnen de Business Technology Unit levert B2B de dienstverlening voor de Zakelijke Markt van Eneco. Naast het huidige IT landschap wordt een nieuw landschap gerealiseerd waarin samen met de business de strategische ambitie van B2B zal worden gerealiseerd: verbeteren van customer experience en optimaliseren cost-to-serve. Hierin werken verschillende teams (portal, CRM, ERP, integraties, data, test) samen om functionaliteit te realiseren.

Dit ga je doen

De functioneel beheerder is mede verantwoordelijk voor een goede werking van een applicatie of technologie platform. Daarbij stel je de test specificaties op voor nieuwe business technology functionaliteit, ondersteund in het verfijnen van user stories en voert integratietesten uit op aanpalende systemen in het informatielandschap. Daarmee garanderen zij de werking van het informatielandschap als geheel van het betreffende bedrijfsdomein.

Ook biedt de functioneel beheerder tweedelijns ondersteuning aan business gebruikers (lees: key-users en end-user support) en is verantwoordelijk voor trouble-shooting en opvolging bij incidenten of problemen in samenwerking met betrokken stakeholders vanuit business, DTS, en leverancier(s).

Gaat dit over jou?

Je werkt samen als één team aan het waarmaken van één missie. Daarbij ben je proactief om te helpen de energietransitie te versnellen. Je creëert ruimte om inzichten en meningen met collega's uit te wisselen en neemt verantwoording om bij te dragen aan het gezamenlijke plan.

 • Minimaal 4 jaar ervaring met testen als tester en/of functioneel beheerder;
 • Ervaring met agile testen, testen van ketens en/of integratietesten;
 • Ervaring met Microsoft Dynamics is een pre.
 • Goede kennis van processen, methoden, structuren en culturen binnen business en IT-organisaties;
 • Sterke mondelinge, schriftelijke en presentatievaardigheden;
 • Beheerst de Engelse taal, zowel schriftelijk als mondeling;

Je bent verantwoordelijk voor

 • Business requirements verfijnen: Het definiëren van functionele en niet-functionele eisen voor IT-oplossingen, essentieel voor het richten van ontwikkelinspanningen.
 • Kwaliteitscontrole uitvoeren: Het opstellen van kwaliteitsstandaarden en het valideren van software tegen deze standaarden om te zorgen voor betrouwbare en functionele oplossingen.
 • Testplannen ontwikkelen en uitvoeren: Het creëren van testspecificaties en het uitvoeren van integratie- en gebruikersacceptatietests om te garanderen dat de oplossingen voldoen aan de verwachtingen.
 • Software releases begeleiden: Het plannen en uitvoeren van software-releases in samenwerking met stakeholders om een soepele overgang naar productie te waarborgen.
 • Incidentmanagement afhandelen: Het bieden van snelle oplossingen bij problemen of incidenten om de bedrijfscontinuïteit en gebruikerstevredenheid te behouden.

Dit worden je collega's

Het is de ambitie van Eneco om Nederland mee te nemen in de energietransitie. Om dat voor elkaar te krijgen staat de klant in al ons doen en denken centraal. Dat is wat Eneco drijft en bindt. Dat voel je in de hele organisatie en resulteert in hechte samenwerkingen en vakoverschrijdende inzichten en oplossingen. Je gaat aan de slag bij de afdeling Business Technology B2B binnen de DTS organisatie.
De afdeling wordt opgebouwd om regie te voeren over het gehele nieuwe landschap dat het programma Revolution! implementeert. In dit programma werken meer dan 60 collega's. De afdeling die wordt opgebouwd gaat bestaan uit zo'n 25 medewerkers, waarin het service support team gaat bestaan uit 5 medewerkers.
Je leidinggevende is de Manager Business Technology B2B en functioneel heb je een lijn naar de testcoördinator.

Dit hebben we je te bieden

Bruto jaarsalaris tussen de €60.000 en €80.000

Inclusief 8% vakantiegeld, goede pensioenregeling, voordelig sporten via Bedrijfsfitness Nederland en ouderschapsverlof.


Alle kans jezelf te ontwikkelen

Eneco zet vol in op persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Werk dat werkt voor jou en het klimaat

Kies je voor een carrière bij Eneco, dan kies je voor ambitie, groei en kansen. Je krijgt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en het werk te doen zoals het bij jou past. Daar hoort ook een goede werk-privébalans bij. Je kunt je tijden flexibel indelen en deels thuiswerken als je functie dat toelaat.

Zo werk je aan je eigen toekomst, maar óók aan die van de wereld. Want samen met je 4.000 collega's ga je voor die ene grote missie: klimaatneutraal in 2035. We helpen klanten sneller verduurzamen, bedenken innovatieve oplossingen en pakken kansen met beide handen aan. Doe je mee?

Zo gaat het verder

Wij begrijpen dat je wellicht nog meer wilt weten voordat je de volgende stap zet in jouw carrière. Of je nu vragen hebt over het interviewproces, de specifieke taken en verantwoordelijkheden van de functie, of gewoon nieuwsgierig bent naar de bedrijfscultuur, we staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

Wil je meer weten over deze vacature of over het proces? Dan nodigen we je graag uit om contact op te nemen met onze recruiter.Functie:functioneel beheerder
Startdatum:24-5-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:4630 – 6173
Uren per week:32 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Moordrechtkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de moordrechtkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Senior Functioneel Beheerder Eneco 24-05-2024

Bekijk ook andere vacatures