Vacature Teamlead Marketing B2B

Teamlead Marketing B2B in Rotterdam

Eneco logo

/static/uploads/3465 eneco werken bij banner 2200x1000 17.jpg

Teamlead Marketing B2B

Eneco - Rotterdam

> 5 jaar

36 - 40 uur

Marketing

€72.000 - €106.000

Teamlead Marketing B2B

Eneco - Rotterdam

Marketing

> 5 jaar

€72.000 - €106.000

36 - 40 uur

 • Maak impact op de energietransitie

 • Werk in een dynamische omgeving die vraagt om helicopterview en initiatief

 • Teamontwikkeling en vakkennis door ontwikkeling krijg je energie van

Waarom kiezen voor Eneco?

Ben jij de creatieve en resultaatgerichte proffesional met een grote passie voor marketing en communicatie? Wil je graag impact maken met de energietransitie en bijdragen aan het Eneco One planet Plan?

Meer dan ooit vraagt de wereld om duurzame energie. Eneco loopt daarin voorop en wil in 2035 klimaatneutraal zijn. Dat kan alleen als we klanten nog beter gaan helpen. Met name in de B2B-markt ligt een stevige uitdaging. Het customer activation & CX team zorgt mede voor het realiseren van onze ambiteuze doelstellingen op acqusitie & retentie & klanttevredenheid via customer journeys.

Dit ga je doen

Je gaat het customer activation & CX team leiden. Een team van 8-12 marketing- en communicatie proffesionals. Een team waarbij 2 doelstellingen centraal staan: het activeren van prospects en klanten en creeren van een optimale klanttevredenheid mede door middel van brand experience en customer journey's. Je bent mede verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de marketingstrategie en richting het team voor het uitvoeren van de strategie en optimaal sturing geven aan team van proffesionals.

Gaat dit over jou?

Je bent een marketing proffesioneel met veel oog voor detail en zet de klant altijd op 1. Je hebt een commerciele inslag en zoekt altijd om er zoveel mogelijk uit te halen voor Eneco als voor de klant. Daarnaast ben je goed in stakeholdermanagement, en overzicht behouden is je 2e natuur.

 • Gewenst werk- en denkniveau: WO richting
 • Diepgaande kennis van behoud & acquisitie van klanten en campagne processen.
 • Ervaring als leidinggevende in het aansturen van teams & bewezen succesvolle ervaring in projectmanagement
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in marketing,- en communciatie
 • Je bent ondernemend en neemt graag iniatief, pakt hands-on zaken op
 • Je bent ambitieus en schuwt stevige uitdagingen niet
 • Je bent nieuwsgierig en wil graag nieuwe dingen leren
 • Je bent supergemotiveerd om bij te dragen aan een duurzamere toekomst

Je bent verantwoordelijk voor

 • Visie en (operationele) strategie op loyaliteit en klantbehoud & acquisitie klanten op de verschillende commerciële streams
 • Doorvertalen van visie naar operationaliseren van marketing & communicatie plannen tbv versterken loyaliteit en acquisitie door sales
 • Verantwoordelijk voor go to market uitvoering proposities
 • Verantwoordelijk voor doorontwikkelen Customer lifetime value en implementeren in processen, systemen en way of working.
 • Team door ontwikkeling op competenties en marketin,- en communicatie vaardigheden
 • Verantwoordelijk voor de customer joruney & KTV metingen
 • Brand Experience uitrol en stakeholdermanagement binnen de customer organization
 • Eindverantwoordelijk voor alle klant- en interne communicatie

Dit worden je collega's

Bij Eneco B2B werk je in het team marketing veel samen met collega's uit andere disciplines: marketing- en communicatie-experts, digital specialisten, productontwikkelaars en commercieel experts. Je gaat aan de slag in een team van 30 experts. Van gestructureerd tot creatief, van commercieel gedreven tot redactionele focus, van introvert tot extravert. In dit team vullen we elkaar aan. Er wordt veel aandacht besteed aan (vakinhoudelijke) ontwikkelingsmogelijkheden en we werken hybride.

Op ons hoofdkantoor werk je in een prachtig modern en licht gebouw, op een locatie die uitstekend bereikbaar is: op 2 minuten loopafstand van metro en treinstation Rotterdam-Alexander.


Alle kans jezelf te ontwikkelen

Eneco zet vol in op persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Samen naar klimaatneutraal

Werk dat werkt voor jou en het klimaat

Kies je voor een carrière bij Eneco, dan kies je voor ambitie, groei en kansen. Je krijgt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en het werk te doen zoals het bij jou past. Daar hoort ook een goede werk-privébalans bij. Je kunt je tijden flexibel indelen en deels thuiswerken als je functie dat toelaat.

Zo werk je aan je eigen toekomst, maar óók aan die van de wereld. Want samen met je 4.000 collega's ga je voor die ene grote missie: klimaatneutraal in 2035. We helpen klanten sneller verduurzamen, bedenken innovatieve oplossingen en pakken kansen met beide handen aan. Doe je mee?

Voor informatie over de rol neem je contact op met Mieke Feenstra, Head of Marketing op .Functie:teamlead marketing b2b
Startdatum:27-5-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Vast
Salaris:5556 – 8179
Uren per week:36 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Moordrechtkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de moordrechtkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Teamlead Marketing B2B Eneco 27-05-2024

Bekijk ook andere vacatures