Vacature Adviseur Planning & Control

Adviseur Planning & Control in Moordrecht

Wij zoeken een adviseur Planning & Control

(32-40 uur per week)

Cyclus is voor gemeenten, hun inwoners en bedrijven, de schakel tussen afval en de opwerking tot waardevolle grondstoffen. Wij werken op een maatschappelijk verantwoorde manier aan een schone en veilige leefomgeving.

Iedere dag zetten onze medewerkers zich in voor een schone en veilige leefomgeving. We opereren in een maatschappij waarin producten en processen steeds meer circulair worden. Wat we nu nog afval noemen, wordt steeds meer gezien en benut als een bron van waardevolle grondstoffen. In de keten van afval naar grondstof wil Cyclus een logistieke sleutelrol vervullen. We spannen ons in om bij te dragen aan het verminderen van afvalstromen in ons verzorgingsgebied, het duurzaam verwerken van grondstoffen en het sluiten van de materiaalkringlopen. Op dit moment bestaat onze rol primair uit het inzamelen van afval in elf gemeenten en voor enkele van hen ook de reiniging van de openbare ruimte en gladheidsbestrijding.

Voor de afdeling Business Intelligence & Control zijn wij op zoek naar een adviseur Planning & Control. Heb jij affiniteit met data, rapportages en analyses en kennis van afvalbeheer-, registratie- en rapportagesystemen (bijvoorbeeld Clear, QlikSense, Salesforce) en processen daaromtrent? Dan wil jij wellicht met ons samen verder bouwen aan onze en aan jouw toekomst. Cyclus biedt jou een interessante hands-on functie. Als adviseur Planning & Control draag jij er aan bij dat alle activiteiten ook financieel goed gemonitord en geanalyseerd worden door bijvoorbeeld het optimaliseren van rapportages en processen. Zo mis je geen enkele kans tot efficiency of kostenbesparing en zorg je dat systemen hieraan door transparantie en consistentie optimaal bijdragen.

De functie

Je taken en verantwoordelijkheden zijn zeker niet in beton gegoten en je hebt in zekere mate vrijheid om zelf op te pakken waar jij kansen ziet. Een aantal activiteiten die je zeker zult tegenkomen:

 • Beheer DVO Deel-C, omzetanalyses en vastlegging hiervan in gerelateerde systemen;
 • Beheer van kost- en verkoopprijzen;
 • Het maken van ad-hoc voor- en nacalculaties;
 • Personeelskosten en formatieontwikkeling;
 • Deelnemen in projectgroepen uit de business;
 • Opstellen van business cases, benchmarks en investeringsvoorstellen;
 • Kostprijsoptimalisaties aan de hand van ABC (Activity Based Costing);
 • Toetsen en opstellen van (logistieke) modellen, performanceanalyses;
 • Ontwikkelen en uitvoeren van kwartaalrapportages en -analyses.

En jij?

Je bent een nieuwsgierig en leergierig persoon die graag de organisatie in gaat om de juiste informatie en kansen te ontdekken. Je bent proactief, constructief en vindt het leuk om processen en systemen verder te optimaliseren. Je werkt het liefst in een productieomgeving, denkt in oplossingen en je werkt het liefst samen met anderen om tot goede resultaten te komen. Verder herken jij jezelf in de volgende punten:

 • Je hebt een hbo/wo-opleiding afgerond in de financiële of bedrijfseconomische richting;
 • Je bent financieel goed onderlegd en hebt dan ook minimaal enkele jaren ervaring in een financiële of administratieve rol;
 • Ervaring in een productie- of logistieke organisatie is een pré;
 • Positief kritische persoonlijkheid die makkelijk contact legt met verschillende mensen door heel de organisatie;
 • Je bent sterk in Excel en je wilt je verder ontwikkelen op het gebied van Business Intelligence.

Verder sluiten jouw houding en gedrag goed aan bij de kernwaarden van Cyclus: VOES. Vakkundig, Ondernemend, Eerlijk en Samen presteren. Je herkent jezelf hierin, iedere dag weer en levert daarbij de beste kwaliteit. Jouw gedrag is een voorbeeld voor collega's en het is sowieso prettig samenwerken met jou.

Wat wij bieden

Bij ons is geen dag hetzelfde. Wij zijn trots op de collegialiteit en sfeer op het werk. We doen ons werk graag goed, omdat ons werk direct zichtbaar is, maar we leren ook van onze fouten. De balans werk-privé wordt goed gewaardeerd. Wij bieden uiteraard goede arbeidsvoorwaarden, zoals een marktconform salaris, korting op zorg- en andere verzekeringen, opleidingen, reiskostenvergoeding en een persoonlijk arbeidsvoorwaardenbudget. De functie is ingeschaald in functieschaal K van de cao GEO Services.

Het wervingstraject van deze vacature verloopt via Laudame. Lijkt deze functie jou een uitdaging en herken jij jezelf in bovenstaand profiel?

Functie:adviseur planning & control
Startdatum:20-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:32 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Cyclus via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Moordrechtkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de moordrechtkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Moordrecht
 2. Adviseur Planning & Control Cyclus 20-11-2023

Bekijk ook andere vacatures