Vacature AVO Docent

AVO Docent in Rotterdam

AVO docent

32-40 uur

Waar kom je te werken?

Het Middelland College biedt onderwijs aan circa 65 leerlingen binnen het vmbo kaderberoepsgerichte leerweg jaar 1 tot en met 4 en mbo entree. De leerlingen zijn verdeeld over vijf klassen met gemiddeld twaalf leerlingen. Het Middelland College biedt op het vmbo het profiel 'zorg & welzijn' aan. Voor onze mbo entree opleiding kunnen leerlingen kiezen uit alle bestaande opleidingsrichtingen.

Onze leerlingen ondervinden onderwijsbelemmeringen als gevolg van (een vermoeden van) een psychiatrische stoornis en/of gedragsproblematiek. Door de inzet van Positive Behavior Support (PBS) proberen wij een positief, voorspelbaar en veilig schoolklimaat te creëren waarin alle leerlingen zich gerespecteerd en gewaardeerd voelen. Hierdoor kunnen leerlingen zich optimaal ontwikkelen en worden gedragsproblemen zoveel mogelijk voorkomen of vroegtijdig aangepakt. In samenwerking met leerlingen, ouders en ketenpartners maken we duidelijke afspraken hoe we met elkaar om willen gaan. Op deze manier proberen we transparant, duidelijk, betrouwbaar en veilig te zijn voor iedereen.

"Het belangrijkste is dat wij onze leerlingen een gevoel van rust en veiligheid kunnen geven, zodat ze zich op hun gemak voelen en tot leren komen." - , interim Middelland College

Jouw verantwoordelijkheden

We zijn op zoek naar enthousiaste en bevlogen docenten die de ontwikkeling van de leerlingen centraal stellen. Samen met je collega's probeer je het beste uit de leerlingen te halen.

Om het contact met de leerling tot stand te kunnen brengen, verwachten wij van jou dat je een goede band opbouwt met de leerlingen. Dit doe je door rust, positiviteit en acceptatie uit te stralen. Op die manier creëer je een veilige omgeving, waarin de leerling zich vertrouwd voelt.

Je bent iemand die ergens de schouders onder zet en zich niet snel uit het veld laat slaan. Met jouw humor, flexibiliteit en reflecterend vermogen ben je een aanvulling op ons team. Je neemt initiatief en hebt affiniteit en/of ervaring met jongeren met een psychische problematiek. Je onderhoudt als mentor contact met ouders, maar ook andere personen in het netwerk van de leerling. Je denkt hierbij in kansen en mogelijkheden.

Je bent samen met het team actief betrokken en verantwoordelijk voor de didactische en pedagogische ontwikkeling van de school.


Jouw kennis en vaardigheden

 • Je hebt een lesbevoegdheid, bijvoorbeeld in de vorm van een pabo-diploma of een eerste of tweede graads bevoegdheid, aangevuld met een master 'Special Educational Needs' (of bent bereid deze te halen). Daarnaast heb je in je rugzak een breed scala aan didactische en pedagogische trucs die je in de klas kunt toepassen.
 • Je schakelt makkelijk met leerlingen en begrijpt dat het ontwikkelproces van onze leerlingen meer is dan onderwijsinhoud;
 • Je denkt in kansen en mogelijkheden en je weet als geen ander hoe je met goed klasmanagement een klas maakt;
 • Je bent een wereldburger en staat open voor de diversiteit die dat met zich meebrengt.

Wat bieden wij

 • Je neemt deel aan de 'Topsport' van het onderwijs;
 • We zijn een klein maar professioneel team waarin we elkaar steunen en helpen. We zijn er voor elkaar als het goed gaat maar ook als het slecht gaat;
 • Er is een overwegend prettige en gemoedelijke sfeer in de school waarin personeel en leerlingen samenwerken vanuit vertrouwen, verantwoordelijkheid en plezier;
 • We starten de dag en eindigen de dag met een gezamenlijke briefing;
 • Naast goede begeleiding vinden wij het belangrijk dat je je persoonlijk kunt blijven ontwikkelen, hier krijg je dan ook volop kansen voor;
 • Wij zorgen niet alleen voor onze leerlingen maar ook voor onze collega's. Zo denken wij mee met betrekking tot parkeergelegenheid, hebben chromebooks tot ieders beschikking en werken in een modern pand met de leukste collega's!;;
 • Je salariëring en rechtspositie zijn conform de CAO-PO.

Het sollicitatieproces

Stap 1

Gesolliciteerd? Heb je in de tussentijd vragen? Neem dan gerust contact op met een van onze recruiters.

Stap 2

Als we denken dat we een goede match zijn, nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op om een eerste gesprek in te plannen. Je eerste gesprek heb je met de teammanager. Op deze manier krijg je meteen een goed beeld van de locatie, de afdeling en het team waarin je mogelijk komt te werken.

Stap 3

Afhankelijk van de functie volgt een tweede gesprek met bijvoorbeeld een collega uit je nieuwe team. Ben je benieuwd naar de locatie en het team waar je komt te werken? Een (halve) dag meelopen op de afdeling behoort tot de mogelijkheden. We vinden het belangrijk dat er wederzijds een goede match is.

Stap 4

Zijn we allebei enthousiast? Dan ontvang je van ons een passend aanbod. Je kunt je contract online tekenen. We kijken ernaar uit je te verwelkomen als onze nieuwe collega!Functie:docent avo
Startdatum:24-5-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:3321 – 5862
Uren per week:32 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Moordrechtkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de moordrechtkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. AVO Docent Yulius 24-05-2024

Bekijk ook andere vacatures