Vacature Beleidsadviseur Economie

Beleidsadviseur Economie in Nieuwerkerk Ad Ijssel

Beleidsadviseur Economie

 • Overige
 • 32 - 36 uur
 • HBO

Aantal uur: 32 - 36 uur per week
Salaris: tussen €4.020,- en de €5.725,- (schaal 11) o.b.v. 36-urige dienstverband
Contract: 1 jaar met uitzicht op vast dienstverband
Reageren vóór: 30 november
Ben jij een echte netwerker? Ben jij een stevige gesprekspartner met economische kennis? Ben jij in staat om het economische beleid van de gemeente te vertalen binnen projecten en om te zetten naar concrete acties richting het bedrijfsleven? Word dan Beleidsadviseur Economie bij Gemeente Zuidplas.

Zuidplas; de gemeente die je laat groeien!
Zuidplas is een fusiegemeente die bestaat uit de dorpen Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen. We bestaan pas 13 jaar, en net als een echte tiener groeien we hard. Dat biedt kansen: in je dagelijks werk én voor je carrière. Door onze ligging tussen Rotterdam en Gouda kun je jezelf ook aan grootstedelijke vraagstukken wagen. En de regio Midden-Holland waarin we ons bevinden, is eigenlijk een soort Nederland in het klein. Met een interessant speelveld, zowel politiek als geografisch.
Zuidplas groeit de komende jaren flink in inwoneraantal en daarmee ook in het aantal collega's in de organisatie. We staan voor uitdagende opgaven en passen onze werkwijze aan de vragen vanuit de samenleving aan. Om aan te sluiten op die ontwikkelingen is op interactieve manier een concernplan Zuidplas Groeit! en veranderplan gemaakt, inclusief een nieuwe organisatievisie voor Zuidplas. De organisatieontwikkeling heeft als stip op de horizon de hoofdopgaven: Opgavegericht, Zelforganiserend, Slagvaardig en Wendbaar en is nog in volle gang.

Wat ga je doen als Beleidsadviseur Economie

Als Beleidsadviseur Economie zet jij je in om het ondernemersklimaat in Zuidplas te versterken. Daarbij adviseer je de gemeentelijke organisatie, het College B&W en Management vanuit het economisch belang van de gemeente. Hierbij houd je altijd rekening met de belangen van de ondernemers, de regio en eventuele andere overheden.
Voor ondernemers ben je het eerste aanspreekpunt bij de gemeente en je begeleidt hen binnen onze organisatie in het zo veel mogelijk realiseren van hun ambities. Daartoe ben je goed op de hoogte van de processen in het ruimtelijk domein. Je draagt bij aan complexere ruimtelijke projecten waar kansen liggen voor economische bedrijvigheid of waar ontwikkelingen voorzien worden die bedrijven kunnen raken.
Vanuit jouw ondernemersgevoel en de vastgestelde economische visie van de gemeente kom jij tot het uitdragen en maken van toekomstgericht economisch beleid. Je vertegenwoordigt de gemeente in regionale overleggen over allerlei onderwerpen en weet hier het standpunt van Zuidplas uit te dragen en te verwoorden.
Voorbeelden van werkzaamheden in deze afwisselende functie:

 • Vernieuwen en doorontwikkelen van de Economische Visie van de gemeente. Deze moet uiterlijk in 2025 herijkt worden;
 • Agenderen en aanjagen van vernieuwing in de glastuinbouwsector, in onze gemeente en in de regio. Daartoe neem je namens Zuidplas deel in de regionale samenwerking Greenport - Glastuinbouw;
 • Bijdragen vanuit strategisch economisch perspectief aan de ontwikkeling van het zogenoemde 'Vijfde Dorp' van Zuidplas; welke (commerciele) voorzieningen zijn nodig in een nieuw dorp? Hoe pas je die optimaal in? Wat betekent dat voor het totaal aan bedrijvigheid binnen de gemeente?
 • Binnen gebiedsontwikkelprojecten adviseren over hoe bedrijvigheid daar kan worden ingepast dan wel wat ontwikkeling van het gebied betekent voor zittende bedrijven. Je bent daarbij de verbindende schakel tussen bedrijven en de gemeente. Soms is uitplaatsing van een bedrijf aan de orde, in andere gevallen juist het aantrekken van bedrijven of het zorgen dat ze goed worden ingepast. Jij verwoordt hun belangen in projectteams, schakelt met hen in voorkomende gevallen ben je partner in onderhandelingen over hun positie in het gebied.
 • Binnen het cluster Ruimtelijk beleid c.q. het team EZ vormgeven aan accountmanagement voor de 2200 ondernemers in de gemeente.
 • Het bestuur adviseren over beleid dat de positie en de kansen van de bedrijvigheid in de gemeente raakt, in het bijzonder waar nieuwe ontwikkelingen aan de rode zijn (denk aan energietransitie, circulariteit etc.).
Bij deze functie hoort dat je deze zelf mede vormgeeft. Als Beleidsadviseur ben je zelf aan zet voor de prioriteiten in je werkpakket, in overleg met je collega's, portefeuillehouder en clustermanager.

Wat vragen wij van jou?

 • Je beschikt over een afgeronde opleiding op minimaal hbo-niveau, bijvoorbeeld in de richting van Economie of Bedrijfskunde;
 • Minimaal 3 jaar werkervaring bij een overheidsinstantie of adviesbureau in de functie van Beleidsadviseur of Beleidsmedewerker Economie, Gebiedsontwikkeling of Ruimtelijke Ordening;
 • Bij voorkeur heb je affiniteit met en kennis van de glastuinbouwsector;
 • Je bent een netwerker en verbinder binnen en buiten onze organisatie. Je begrijpt de belangen van de ondernemer, maar verliest de belangen van de gemeente niet uit het oog;
 • Je kunt goed integraal denken en handelen;
 • Je toont eigenaarschap en bent creatief, daardoor weet je zaken op gang te krijgen en resultaat te behalen;
 • Je bent politiek sensitief, je hebt gevoel voor politieke verhoudingen;
 • Je bent bereid om je waar nodig ook 's-avonds in te zetten;
 • Je kunt een Verklaring Omtrent Gedrag overleggen.

Ons aanbod

Als je komt werken bij gemeente Zuidplas ben je verzekerd van goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, namelijk:

 • Een uitdagende functie en een plezierige werkomgeving bij een groeigemeente met grote ambities;
 • Een salaris tussen de €4.020,- en de €5.725,- bruto per maand o.b.v. 36 uur (schaal 11);
 • Een Individueel Keuze Budget van 17.05% van het bruto jaarsalaris dat je helemaal naar eigen wens kan inzetten. Denk hierbij aan de mogelijkheid van het laten uitbetalen of het kopen van extra vakantiedagen;
 • Een contract van een jaar met zicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd;
 • Een fulltime werkweek van maximaal 36 uur;
 • Hybride werkmogelijkheden en de flexibiliteit om je werktijden in te richten zoals dat bij jou past;
 • Een goede werk-privébalans en 5 weken vakantie bij een fulltime werkweek zodat je even goed tot rust kunt komen;
 • Toegang tot de Zuidplas Academie waar je tal van trainingen en cursussen kunt volgen, zodat je je kunt blijven ontwikkelen;
 • Een reiskostenvergoeding van € 0.19 per kilometer, tot 30 kilometer enkele reis. Maar als je het ons vraagt, kom je met het Openbaar Vervoer en krijg je een NS Businesscard om naar je werk te reizen;
 • Een Smartphone en Chromebook zodat je overal je werkt kunt doen. In het gemeentehuis staan elektrische fietsen voor je klaar om op werkafspraken te komen;
 • Pensioenregeling via het ABP waarbij gemeente Zuidplas 70% van jouw pensioenopbouw betaalt;
 • Een thuiswerkvergoeding van € 3,- netto per dag en voldoende faciliteiten om thuis je werkplek in te richten;
 • Maar het allerbelangrijkste; werken met gedreven en betrokken collega's die samen maatschappelijke impact willen maken voor de inwoners van gemeente Zuidplas.

Bijzonderheden
Wij vragen standaard een Verklaring Omtrent Gedrag aan. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Word Beleidsadviseur Economie bij Gemeente Zuidplas.Functie:beleidsadviseur economie
Startdatum:28-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:4020 – 4020
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Zuidplas via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Moordrechtkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de moordrechtkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Moordrecht
 2. Beleidsadviseur Economie Gemeente Zuidplas 28-11-2023

Bekijk ook andere vacatures