Vacature Functioneel Beheerder

Functioneel Beheerder in Gouda

Functioneel beheerder Metis

Binnen het team Staf- en Landelijke Diensten beheren we niet alleen de applicaties van de Dienst Vervoer & Ondersteuning, maar ook alle applicaties van onze interne processen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan TOPdesk, Intranet, het Leer Management Systeem, het Serviceportaal, het toegangsplatform, roostersystemen, het Document Management Systeem of aan de managementinformatie voor diverse niveaus in de organisatie.

Standplaats: Gouda Aantal uur: 32 - 36 Maandsalaris: € 3.045 - € 4.848 Vakgebied: Bedrijfsvoering en Staf Opleiding: Bachelor - HBO Reageren voor: 01-01-2024 Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd

Copy Link

Binnen het team Staf- en Landelijke Diensten beheren we niet alleen de applicaties van de Dienst Vervoer & Ondersteuning, maar ook alle applicaties van onze interne processen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan TOPdesk, Intranet, het Leer Management Systeem, het Serviceportaal, het toegangsplatform, roostersystemen, het Document Management Systeem of aan de managementinformatie voor diverse niveaus in de organisatie.

Standplaats: Gouda Aantal uur: 32 - 36 Maandsalaris: € 3.045 - € 4.848 Vakgebied: Bedrijfsvoering en Staf Opleiding: Bachelor - HBO Reageren voor: 01-01-2024 Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd


DJI biedt mooi en uitdagend werk in een niet-alledaagse omgeving. Achter de mensen die rechtstreeks contact hebben met de gedetineerden en de forensisch patiënten staan talloze collega's die elke dag een belangrijke operationele of strategische bijdrage leveren aan het goed functioneren en presteren. Dat klinkt misschien simpel, maar er zit meer achter. Zoals de collega's van Communicatie, Administratie, Onderwijs, ICT, HRM of Onderzoek. Als facilitair-, inkoop- en financeprofessional kun je bij ons ook alle kanten op. We richten ons namelijk op het volledige spectrum van bedrijfsvoering waarin we ons werk steeds efficiënter en innovatiever willen doen. Als professional bij DJI draag je bij aan de veiligheid van de samenleving.

Dit ga je doen


Jouw voornaamste doel? De juiste informatie tijdig bij de juiste persoon, zodat de juiste beslissing wordt genomen. Binnen DJI werken collega's zoals bewaarders, verpleegkundigen en beveiligers in verschillende applicaties en systemen. Denk aan de registratie van het plaatsen van een justitiabele, het plannen van het vervoer van justitiabelen en verdachten of het registreren van consulten bij de verpleegkundige in het Elektronisch Patientendossier (EPD). Die informatie is van groot belang bij het uitvoeren van werkzaamheden van de collega's op de werkvloer. En de data die in deze systemen wordt vastgelegd, komt uiteindelijk samen in jouw applicatie: het datawarehouse Metis (Met Informatie Sturen). Metis is voor DJI een waardevolle bron om inzicht in onze organisatie te krijgen en met deze informatie sturingskeuzes te maken (managementinformatie). Voor de applicatie Metis ben jij de schakel tussen de gebruikers en de technische experts.
Het applicatie- en datalandschap om Metis heen is complex. Metis draaiend houden is al een uitdaging als alles goed gaat, maar overal in de keten kan een issue optreden. Het is jouw rol als functioneel beheerder om deze problemen zo veel mogelijk te voorkomen door in contact te gaan met ketenpartners, (externe) leveranciers, andere functioneel beheer teams en naast de juiste vragen te stellen ook de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Er ligt een mooie regierol klaar waarbij je je analytische communicatieve vaardigheden ten volste kunt benutten. Mocht er dan een issue optreden mag jij, ondersteund door applicatiebeheerders, analisten en een heel scrum team, bepalen wat de meeste prioriteit heeft en in welke vorm de oplossing naar productie moet. Stilstand is achteruitgang, we vragen je om het voortouw te nemen en vooruit te kijken, voorzie je risico's? Schakel je met het management niveau. Zie je een mogelijkheid tot procesverbetering? Kijk of je ook andere teams hierin mee kunt nemen zodat niet alleen jouw team maar de hele afdeling er op vooruit gaat.

VRAGEN OVER DEZE FUNCTIE? Vacaturenummer: 47089

Mevrouw A. den Hollander, teamleider Staf & Landelijk

Mevrouw S. de Bock, corporate recruiter DI

Dit neem je mee

Jij hebt een passie voor je vak en denkt in mogelijkheden en kansen. De doorontwikkeling en het onderhoud van de applicatie wordt verzorgd door een Agile team. Naast dat je het functioneel beheer oppakt, kom je dedicated in één van de drie agile teams van het datawarehouse te werken. Het zou mooi zijn als je hier al wat ervaring mee hebt, flexibel bent, snel kunt schakelen en samen met het team voor mooie resultaten wilt gaan. Je specialiseert je in de diverse systemen en technologieën waarvoor jouw team verantwoordelijk is. Samenwerken gaat je goed af. Je durft het voortouw te nemen, verbetervoorstellen aan te dragen en je weet partijen te verbinden. Binnen no time bouw je een netwerk op!
Verder is het volgende van belang:

 • Je hebt een hbo- of wo-diploma in een relevante richting, bijvoorbeeld informatiemanagement, en kennis van en ervaring met functioneel beheer.
 • Je bent goed in het signaleren en analyseren van verstoringen.
 • Je kunt goed adviseren en presenteren.
 • Je hebt kennis van agile/scrum.
 • Je hebt uitstekende kennis van BiSL, beheerprocessen (ITIL Foundation).
 • Ervaring met data/rapporteren/ontsluiten is een pré.

Dit kun je verwachten

 • Een Individueel Keuzebudget. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en stel je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen. Het kan bijvoorbeeld bestaan uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) of vakantiedagen
 • Volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer
 • Een pensioenregeling
 • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof
 • Studiemogelijkheden voor persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling
 • De mogelijkheid gebruik te maken van bedrijfsfitness
 • Vanaf 1 januari 2024 worden de salarissen met 1,5% verhoogd

 • Salarisniveau - min. Schaal 10 - max. Schaal 10
 • Maandsalaris - min. €3.045,00 - max. €4.848,00 (bruto o.b.v. 36 uur)
 • Dienstverband - Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (met eventueel een proeftijd van maximaal 1 maand)
 • Contractduur - n.v.t.
 • Minimaal aantal uren per week - 32
 • Maximaal aantal uren per week - 36

Je krijgt zo'n driehonderd collega's in allerlei functies. Denk aan functioneel beheerders, adviseurs, architecten en informatiemanagers. Wat jullie gemeen hebben is de voortdurende uitdaging om te innoveren, te professionaliseren én om te leveren. Van een device waarmee justitiabelen zelf hun afspraak bij de kapper of tandarts regelen, tot een planningstool voor de DJI-busjes die justitiabelen van A naar B vervoeren. Van nieuwe software voor de elektronische enkelbanden tot een digitaal patiëntendossier. In multidisciplinaire teams werken we meer en meer samen met de gebruikers.

Naast een boeiende werkplek waarbij je 'met recht' een bijdrage levert aan onze belangrijke maatschappelijke taak, kun je ook rekenen op goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo kun je met het Individueel Keuzebudget een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Verder zijn er opleidings- en doorgroeimogelijkheden, uitstekende regelingen voor ouderschapsverlof, aantrekkelijke reiskostenregelingen en bedrijfsfitness. Bij een fulltime dienstverband werk je 36 uur per week, bijvoorbeeld vier dagen van negen uur.

Er draaien meer dan 140 applicaties.

Het totale personeelsbestand van DJI bestaat voor 36% uit vrouwen en 64% uit mannen.

Kijk jij voorbij wat iemand gedaan heeft? Er zit meer achter werken bij DJI

Je bent samen met je team én gedetineerden verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Gedetineerden worden uiteindelijk gewoon weer iemands buur. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen. Die leiden tot groots resultaat. Om dat te bereiken moet je verder kijken, voorbij aan wat iemand gedaan heeft.Functie:functioneel beheerder
Startdatum:20-10-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:3045 – 4848
Uren per week:32 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Dienst Justitiële Inrichtingen via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Moordrechtkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de moordrechtkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Moordrecht
 2. Functioneel Beheerder Dienst Justitiële Inrichtingen 20-10-2023

Bekijk ook andere vacatures