Vacature Strategisch Leveranciersmanager

Strategisch Leveranciersmanager in Gouda

Strategisch leveranciersmanager

Het CIO-Office (Chief Information Officer Office) zorgt voor een heldere informatievoorzieningsstrategie en -beleid. Voor zowel medewerkers en partners van DJI als voor gedetineerden, tbsgestelden en vreemdelingen. Daarnaast zijn we ook verantwoordelijk voor kaders zoals de enterprise architectuur van DJI. Wij zorgen dat de IV van DJI van hoge kwaliteit én toekomstbestendig blijft.

Standplaats: Gouda Aantal uur: 32 - 36 Maandsalaris: € 5.279 - € 7.718 Vakgebied: Bedrijfsvoering en Staf Opleiding: Gepromoveerd / Master/doctoraal Reageren voor: 02-01-2024 Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd

Copy Link

Het CIO-Office (Chief Information Officer Office) zorgt voor een heldere informatievoorzieningsstrategie en -beleid. Voor zowel medewerkers en partners van DJI als voor gedetineerden, tbsgestelden en vreemdelingen. Daarnaast zijn we ook verantwoordelijk voor kaders zoals de enterprise architectuur van DJI. Wij zorgen dat de IV van DJI van hoge kwaliteit én toekomstbestendig blijft.

Standplaats: Gouda Aantal uur: 32 - 36 Maandsalaris: € 5.279 - € 7.718 Vakgebied: Bedrijfsvoering en Staf Opleiding: Gepromoveerd / Master/doctoraal Reageren voor: 02-01-2024 Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd


DJI biedt mooi en uitdagend werk in een niet-alledaagse omgeving. Achter de mensen die rechtstreeks contact hebben met de gedetineerden en de forensisch patiënten staan talloze collega's die elke dag een belangrijke operationele of strategische bijdrage leveren aan het goed functioneren en presteren. Dat klinkt misschien simpel, maar er zit meer achter. Zoals de collega's van Communicatie, Administratie, Onderwijs, ICT, HRM of Onderzoek. Als facilitair-, inkoop- en financeprofessional kun je bij ons ook alle kanten op. We richten ons namelijk op het volledige spectrum van bedrijfsvoering waarin we ons werk steeds efficiënter en innovatiever willen doen. Als professional bij DJI draag je bij aan de veiligheid van de samenleving.

Dit ga je doen


Als strategisch leveranciersmanager IV werk jij binnen het team Strategie en Beleid en ben jij verantwoordelijk voor het optimaal benutten van de markt om de eisen, wensen en doelstellingen van de gebruikersorganisatie te realiseren. Je werkt hiertoe intensief samen met de afdelingen Functioneel Beheer en Dienstenmanagement (FBD), Inkoop en met Juridische Zaken. Je werkt in een complexe, dynamische en continue veranderende omgeving waar geen dag hetzelfde is.
Je gaat je onder andere bezighouden met:

 • Uitwerken van de sourcing- en leveranciersstrategie van DI(waarbij wij steeds meer op zoek zullen gaan naar cloudtoepassingen).
 • Uitwerken van de visie op leveranciersmanagement en de leveranciersmanagementstrategie.
 • Optimaal positioneren van DJI/DI ten opzichte van de bestaande en toekomstige ICT leveranciers.
 • Stimuleren van betere uitnutting van contracten op tactisch niveau.
 • Gecoördineerde benadering van de strategische ICT-leveranciers van DJI (DI) en het bevorderen van strategische en tactische samenwerking.

De belangrijkste IV leverancier in ons werkveld is de Justitiele ICT Organisatie (JIO), onderdeel van Ministerie van Justitie en Veiligheid. DJI treedt samen met de Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V) op als coördinerend opdrachtgever namens alle opdrachtgevers van JIO. Daarvoor ga je onder andere in gesprek met bestuurders, informatiemanagers en Enterprise-architecten. Ook neem je deel aan (inter)departementale overleggen en schakel je continu op een strategische wijze tussen verschillende niveaus. Daarbij neem je iedereen mee in de IV-visie van DJI. In gezamenlijkheid met Hoofd FBD en Business Control voer je besprekingen in verschillende overleg gremia, waarbij je de belangen van DJI als Opdrachtgever en Coördinerend Opdrachtgever vertegenwoordigt. Je verzamelt de standpunten van de opdrachtgevers, met als doel het optimaal laten aansluiten van de ICT-dienstverlening van JIO op de behoeften. Daarnaast zorg je voor het organiseren, inhoudelijk vormgeven en voorbereiden van de gesprekscycli met medeopdrachtgevers, JIO en de bestuurlijke driehoek op zowel tactisch als strategisch niveau.
Je houd je bezig met het voorbereiden en uitwerken van de visie hoe wij als (Coördinerend) opdrachtgever onze rol willen invullen. Ook ben je verantwoordelijk voor het uitwerken van het opdrachtgeversdeel in de jaaraanschrijving JIO waarvoor je ook de wensen en eisen bij de opdrachtgevers ophaalt.
Je bereidt de vergaderingen voor van de Opdrachtgeversraad. Tevens bereid je de gesprekken in de bestuurlijke driehoek (tussen eigenaar, opdrachtnemer en DJI/DT&V als coördinerend opdrachtgevers) voor, zoals tertaalgesprekken, jaarplangesprek en overige strategische sessies samen met Hoofd FBD. Je onderhoud goede werkrelaties met de opdrachtgevers, het departement en JIO.

VRAGEN OVER DEZE FUNCTIE? Vacaturenummer: 47580

De heer M. Maartens,informatiebeleid DI

Mevrouw S. de Bock, corporate recruiter DI

Dit neem je mee

Je hebt brede kennis van IV. Jij volgt de ontwikkelingen en eventueel veranderende wet- en regelgeving in het vakgebied op de voet. Ook heb je al eerder in een politiek-bestuurlijke omgeving gewerkt, dus jij hebt een goede antenne voor wat er in zo'n dynamische organisatie speelt.
Je beschikt over een uitmuntende organisatie en politiek/bestuurlijke sensitiviteit. Je kunt problematische contexten vertalen naar de eigen organisatie en het brede werkveld van de strategisch leverancier manager.
Daarnaast werk je graag zelfstandig, resultaatgericht en leg je gemakkelijk contacten. Je neemt de verantwoordelijkheid om DJI en de Coordinerend Opdrachtgever goed te vertegenwoordigen. Zowel met bestuurders als met technische collega's kun jij een goed gesprek voeren en je weet ze te motiveren tot handelen.

 • minimaal een academische opleiding in een voor de functie relevante richting
 • minimaal 7 jaar ervaring als strategisch leverancier manager
 • aantoonbare ervaring als leveranciers-, contract- en/of servicemanager in een ingewikkelde ICT-omgeving en op strategisch niveau

Dit kun je verwachten

 • Een Individueel Keuzebudget. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en stel je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen. Het kan bijvoorbeeld bestaan uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) of vakantiedagen
 • Volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer
 • Een pensioenregeling
 • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof
 • Studiemogelijkheden voor persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling
 • De mogelijkheid gebruik te maken van bedrijfsfitness
 • Vanaf 1 januari 2024 worden de salarissen met 1,5% verhoogd

 • Salarisniveau - min. Schaal 14 - max. Schaal 14
 • Maandsalaris - min. €5.279,00 - max. €7.718,00 (bruto o.b.v. 36 uur)
 • Dienstverband - Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (met eventueel een proeftijd van maximaal 1 maand)
 • Contractduur - nvt
 • Minimaal aantal uren per week - 32
 • Maximaal aantal uren per week - 36

Je krijgt zo'n driehonderd collega's in allerlei functies. Denk aan functioneel beheerders, adviseurs, architecten en informatiemanagers. Wat jullie gemeen hebben is de voortdurende uitdaging om te innoveren, te professionaliseren én om te leveren. Van een device waarmee justitiabelen zelf hun afspraak bij de kapper of tandarts regelen, tot een planningstool voor de DJI-busjes die justitiabelen van A naar B vervoeren. Van nieuwe software voor de elektronische enkelbanden tot een digitaal patiëntendossier. In multidisciplinaire teams werken we meer en meer samen met de gebruikers.

Naast een boeiende werkplek waarbij je 'met recht' een bijdrage levert aan onze belangrijke maatschappelijke taak, kun je ook rekenen op goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo kun je met het Individueel Keuzebudget een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Verder zijn er opleidings- en doorgroeimogelijkheden, uitstekende regelingen voor ouderschapsverlof, aantrekkelijke reiskostenregelingen en bedrijfsfitness. Bij een fulltime dienstverband werk je 36 uur per week, bijvoorbeeld vier dagen van negen uur.

Er draaien meer dan 140 applicaties.

Het totale personeelsbestand van DJI bestaat voor 36% uit vrouwen en 64% uit mannen.

Kijk jij voorbij wat iemand gedaan heeft? Er zit meer achter werken bij DJI

Je bent samen met je team én gedetineerden verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Gedetineerden worden uiteindelijk gewoon weer iemands buur. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen. Die leiden tot groots resultaat. Om dat te bereiken moet je verder kijken, voorbij aan wat iemand gedaan heeft.

Spreekt werken bij DJI je aan?


Deze VOG is noodzakelijk om in dienst te kunnen treden bij DJI. Wil je weten of je recht hebt op een VOG?

Functie:strategisch leveranciersmanager
Startdatum:07-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Vast
Salaris:5279 – 7718
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Dienst Justitiële Inrichtingen via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Moordrechtkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de moordrechtkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Moordrecht
 2. Strategisch Leveranciersmanager Dienst Justitiële Inrichtingen 07-11-2023

Bekijk ook andere vacatures