Vacature Teammanager Functioneel Beheer

Teammanager Functioneel Beheer in Gouda

Teammanager functioneel beheer

Zo'n 72.000 mensen ondergaan een vrijheidsstraf in Nederland. De hoeveelheid gegevens die hierbij komt kijken vraagt om gedegen informatiesystemen. Systemen waarmee onze 13.000 medewerkers hun werk goed en veilig kunnen uitvoeren. Als teammanager Functioneel Beheer ben je er mede verantwoordelijk voor dat de informatievoorziening van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) kwalitatief hoogwaardig en toekomstbestendig is én blijft.

Standplaats: Gouda Aantal uur: 32 - 36 Maandsalaris: € 4.688 - € 6.989 Vakgebied: Bedrijfsvoering en Staf Opleiding: Gepromoveerd / Master/doctoraal Reageren voor: 01-01-2024 Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd

Copy Link

Zo'n 72.000 mensen ondergaan een vrijheidsstraf in Nederland. De hoeveelheid gegevens die hierbij komt kijken vraagt om gedegen informatiesystemen. Systemen waarmee onze 13.000 medewerkers hun werk goed en veilig kunnen uitvoeren. Als teammanager Functioneel Beheer ben je er mede verantwoordelijk voor dat de informatievoorziening van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) kwalitatief hoogwaardig en toekomstbestendig is én blijft.

Standplaats: Gouda Aantal uur: 32 - 36 Maandsalaris: € 4.688 - € 6.989 Vakgebied: Bedrijfsvoering en Staf Opleiding: Gepromoveerd / Master/doctoraal Reageren voor: 01-01-2024 Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd


DJI biedt mooi en uitdagend werk in een niet-alledaagse omgeving. Achter de mensen die rechtstreeks contact hebben met de gedetineerden en de forensisch patiënten staan talloze collega's die elke dag een belangrijke operationele of strategische bijdrage leveren aan het goed functioneren en presteren. Dat klinkt misschien simpel, maar er zit meer achter. Zoals de collega's van Communicatie, Administratie, Onderwijs, ICT, HRM of Onderzoek. Als facilitair-, inkoop- en financeprofessional kun je bij ons ook alle kanten op. We richten ons namelijk op het volledige spectrum van bedrijfsvoering waarin we ons werk steeds efficiënter en innovatiever willen doen. Als professional bij DJI draag je bij aan de veiligheid van de samenleving.

Dit ga je doen


Functioneel beheer & Dienstenmanagement, als afdeling van de Directie Informatievoorziening, is verantwoordelijk voor onderhoud en verbetering van meer dan 85 applicaties die de dagelijkse processen van 50 penitentiaire inrichtingen, justitiële jeugdinrichtingen, tbs-klinieken en detentiecentra ondersteunen. Denk hierbij aan een planningssysteem voor het vervoer van gedetineerden van de gevangenis naar de rechtbank, aan het roostersysteem van alle medewerkers of aan een elektronisch patiëntendossier van alle justitiabelen.
De afdeling Functioneel Beheer bestaat uit drie teams met ieder zo'n twintig functioneel beheerders. In de nabije toekomst zullen we doorgroeien naar vier teams, gezien de span of control voor de teammanagers. Samen staan we voor de uitdaging om de komende jaren een kwaliteitsslag te maken. We gaan letterlijk vaker naar de eindgebruiker toe, werken voortaan met kort cyclische processen en gaan bovendien een integrale samenwerking aan met collega-teams. Hierdoor is deelname aan vernieuwingsprojecten en Agile teams geborgd.
Momenteel zijn we als Directie in beweging door de samenwerking met het DJI veld. Ook de samenwerking met onze leverancier zijn we aan het vormgeven. Samen met je collega-teammanagers draag je bij aan het beleid, de ontwikkeling en vernieuwing van de afdeling. Voor het hoofd Functioneel Beheer & Dienstenmanagement ben je een sparringpartner. Dat ben je ook voor de dienstenmanagers, strategische adviseurs, informatiemanagers, projectleiders én leveranciers. Agile werken wordt de nieuwe norm en we leggen de focus op verandering en verbetering, in plaats van puur en alleen op het beheren van informatiesystemen. We gaan dus van applicatiegericht denken naar procesmatig werken.
Als teammanager vervul je een sleutelrol in deze ontwikkelopgave. Je coacht niet alleen de medewerkers, maar werkt ook mee aan het jaarplan, schrijft adviezen en denkt mee over de ontwikkelingen waarvoor we als DJI staan en wat die voor de afdeling betekenen.

VRAGEN OVER DEZE FUNCTIE? Vacaturenummer: 46638

Mevrouw K. Prins, hoofd functioneel beheer en dienstenmanagement DI

Mevrouw S. de Bock, corporate recruiter DI

Dit neem je mee

Jij staat stevig in je schoenen. Je gaat samenwerkend en verbindend te werk, waardoor je zorgt voor lange en vruchtbare relaties. Daarnaast bewaar je het overzicht en leg je verbanden over je eigen team en de afdeling.
Jij durft voorop te lopen en bent niet bang voor verandering. Sterker nog: je ziet verandering als vooruitgang en een welkome uitdaging. Als teammanager voel je goed aan, welke stijl van leiderschap geschikt is. Waar je bij de ene persoon meer aanstuurt of begeleidt, ben je voor de ander meer een coach. Door vertrouwen te geven en uit te gaan van ieders eigen kracht, versterk jij je team. Je werkt secuur, accuraat, zelfstandig en kunt goed communiceren. Ook ben je sterk in analyseren en kun je goed plannen en organiseren.

 • Je hebt wo-niveau, bij voorkeur op IV gebied of bedrijfskunde.
 • Je hebt brede of gespecialiseerde kennis van het IV-domein.
 • Je hebt ervaring met IV-inkoop en aanbestedingstrajecten en het opstellen beleidsnota's, adviezen en het geven van presentaties.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met procesverbeteringen, projectmanagement en zeker ook Agile werken.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met verandermanagement.
 • Je kunt ontwikkelingen en problemen binnen en buiten het eigen werkgebied signaleren en analyseren.
 • Je kunt adviezen opstellen en producten en diensten procesmatig tot stand brengen.
 • Je kunt een veranderende organisatie, met voortdurend veranderende kaders ingegeven door politiek, wet- en regelgeving, procedureel en procesmatig coördineren.

Dit kun je verwachten

 • Een Individueel Keuzebudget. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en stel je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen. Het kan bijvoorbeeld bestaan uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) of vakantiedagen
 • Volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer
 • Een pensioenregeling
 • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof
 • Studiemogelijkheden voor persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling
 • De mogelijkheid gebruik te maken van bedrijfsfitness
 • Vanaf 1 januari 2024 worden de salarissen met 1,5% verhoogd

 • Salarisniveau - min. Schaal 13 - max. Schaal 13
 • Maandsalaris - min. €4.688,00 - max. €6.989,00 (bruto o.b.v. 36 uur)
 • Dienstverband - Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (met eventueel een proeftijd van maximaal 1 maand)
 • Contractduur - nvt
 • Minimaal aantal uren per week - 32
 • Maximaal aantal uren per week - 36

Je krijgt zo'n driehonderd collega's in allerlei functies. Denk aan functioneel beheerders, adviseurs, architecten en informatiemanagers. Wat jullie gemeen hebben is de voortdurende uitdaging om te innoveren, te professionaliseren én om te leveren. Van een device waarmee justitiabelen zelf hun afspraak bij de kapper of tandarts regelen, tot een planningstool voor de DJI-busjes die justitiabelen van A naar B vervoeren. Van nieuwe software voor de elektronische enkelbanden tot een digitaal patiëntendossier. In multidisciplinaire teams werken we meer en meer samen met de gebruikers.

Naast een boeiende werkplek waarbij je 'met recht' een bijdrage levert aan onze belangrijke maatschappelijke taak, kun je ook rekenen op goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo kun je met het Individueel Keuzebudget een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Verder zijn er opleidings- en doorgroeimogelijkheden, uitstekende regelingen voor ouderschapsverlof, aantrekkelijke reiskostenregelingen en bedrijfsfitness. Bij een fulltime dienstverband werk je 36 uur per week, bijvoorbeeld vier dagen van negen uur.

Er draaien meer dan 140 applicaties.

Het totale personeelsbestand van DJI bestaat voor 36% uit vrouwen en 64% uit mannen.

Kijk jij voorbij wat iemand gedaan heeft? Er zit meer achter werken bij DJI

Je bent samen met je team én gedetineerden verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Gedetineerden worden uiteindelijk gewoon weer iemands buur. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen. Die leiden tot groots resultaat. Om dat te bereiken moet je verder kijken, voorbij aan wat iemand gedaan heeft.

Spreekt werken bij DJI je aan?


Deze VOG is noodzakelijk om in dienst te kunnen treden bij DJI. Wil je weten of je recht hebt op een VOG?

Functie:teammanager functioneel beheer
Startdatum:07-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Vast
Salaris:4688 – 6989
Uren per week:32 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Dienst Justitiële Inrichtingen via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Moordrechtkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de moordrechtkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Moordrecht
 2. Teammanager Functioneel Beheer Dienst Justitiële Inrichtingen 07-11-2023

Bekijk ook andere vacatures