Vacature Budgetcoach

Budgetcoach in Gouda

Budgetcoach Gouda

Gouda

16- 24 uur

HBO

1 december 2023

Delen:

Voor de regio Gouda zijn wij op zoek naar een budgetcoach voor16-24 uur per week.

Als budgetcoach ben je de financiële specialist in de regio. Als het moeilijk wordt om financiële doelen te behalen wordt jouw expertise ingeroepen. Je stelt samen met de cliënt en persoonlijk begeleider doelen vast gericht op het stabiliseren van de financiële situatie van de cliënt. Waar mogelijk zoek je samen naar een passende oplossing voor de schuldenproblematiek en ondersteun je de cliënt bij het zo veel mogelijk financieel zelfstandig worden. Zo nodig begeleid je de cliënt naar een bewindvoerder. Je voert, zolang als nodig, Budgetbeheer uit waarbij een belangrijk uitgangspunt de eigen kracht van de cliënt blijft. Jouw begeleiding is gericht is op het samen met de cliënt werken aan de geformuleerde doelen. Coaching naar zelfstandigheid is een speerpunt van onze dienstverlening. Daarnaast heb je een consulterende en signalerende functie en bied je teams en begeleiders ondersteuning bij het begeleiden van cliënten en hun financiële situatie. Je hebt als budgetcoach specifieke kennis en vaardigheden op het gebied van financiën, uitkeringen, schuldhulpverlening, Budgetbeheer, budgetbegeleiding en belastingen. Verder ben je bekend met de actuele wet- en regelgeving en de sociale kaart.

Jouw werkplek

Je bent werkzaam binnen de regio Gouda. Hier wordt budgetcoaching aangeboden aan o.a. cliënten vanuit de maatschappelijke opvang, beschermde woonvormen en de ambulante teams. Daarnaast kunnen cliënten ook aangemeld worden door externe samenwerkingspartners, voor een traject Budgetbeheer en/of Budgetcoaching. Het team bestaat uit 1 administratief medewerker, 2 budgetbeheerders en 5 budgetcoaches. Het team is met elkaar verantwoordelijk voor de financiële zorg van ongeveer 256 cliënten. Er wordt deels gewerkt vanuit ons kantoor in Gouda en deels op diverse locaties in de regio's Krimpenerwaard, Zuidplas en Bodegraven - Reeuwijk. Uren zijn in overleg en naar eigen planning, verdeeld over 2 tot 4 dagen. Maandag is een vaste werkdag vanwege het tweewekelijks overleg.

Over Kwintes
Kwintes ondersteunt mensen met een psychiatrische of psychosociale kwetsbaarheid. Wij bieden hulp bij wonen, werken en leren om een zo zelfstandig mogelijk leven te leiden. Je vindt ons op veel verschillende plaatsen in Nederland, van Flevoland tot aan Utrecht en Gouda. Samen met 2.000 collega's, stagiaires, vrijwilligers en zij-instromers zetten we ons in om mensen te helpen. Bij Kwintes gaan we uit van wat wél kan, ook als het om jouw loopbaan gaat. We bieden je werk met betekenis, de ruimte om jezelf te zijn en meer uit jezelf te halen. Onze kernwaarden zijn: vakkundig, vertrouwen en verbinden. Zie jij ook meer in mensen? Ontdek wat jij kunt betekenen!

Wat we van jou verwachten

Jij bent bekend met financiële hulpverlening en gemotiveerd om met de doelgroepen van Kwintes aan de slag te gaan. Je werkt zorgvuldig en houdt jouw dossiers goed op orde. Ten slotte ben je verantwoordelijk, stressbestendig en kan je goed omgaan met conflictsituaties. Daarnaast vragen we van je:

 • Een afgeronde HBO-opleiding (SJD of MWD / Social Work)
 • Een afgeronde post-HBO schulddienstverlening of budgetcoaching (of bezig met deze post HBO).
 • Bekendheid met schuldhulpverlening (NVVK, WSNP), juridische wet- en regelgeving, kennis van incassoprocedures is een pré.
 • Je hebt een coachende en clientgerichte houding, bent in staat om zelfstandig en gestructureerd te werken en kan helder en duidelijk kan communiceren.
 • Bij voorkeur heb je een auto om de verschillende locatie in de regio te bereiken.

Ons aanbod

 • Een goed salaris tussen € 3.155,- en € 4.180,- op basis van 36 uur (cao GGZ, FWG 50).
 • Een vaste eindejaarsuitkering in december van 8,33% en vakantiegeld in mei van 8%.
 • Een uitstekende pensioenregeling waarin Kwintes voor 50% bijdraagt.
 • Een afwisselende baan met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.
 • Een ruim aanbod aan opleiding, training en coaching; zowel via de interne Kwintes Academie als extern.
 • Deelname aan het ontwikkelprogramma standaard in vakmanschap.
 • Voordelig sporten en korting op producten en dagjes uit.
 • Een laptop en telefoon van Kwintes.

Informatie en solliciteren
Ben je geïnteresseerd? Reageer dan online en voor interne sollicitanten via Joost. Naast een cv ontvangen we ook graag je motivatie (dit is optioneel).
Neem voor meer informatie contact op met via of .
De sollicitatieprocedure bestaat uit meerdere gesprekken, een kennismaking met cliënten en evt. een meeloopmoment. Het nagaan van referenties is onderdeel van de sollicitatieprocedure en bij indiensttreding vragen we om een VOG (verklaring omtrent gedrag).Functie:budgetcoach
Startdatum:17-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:3155 – 4180
Uren per week:16 – 24

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Stichting Kwintes via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Moordrechtkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de moordrechtkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Moordrecht
 2. Budgetcoach Stichting Kwintes 17-11-2023

Bekijk ook andere vacatures