Vacature Teamleider financieel advies

Teamleider financieel advies in Ridderkerk

Bedrijfsomschrijving

De BAR-organisatie is in haar structuur ontvlochten. De gemeenten Albrandswaard, Barendrecht en Ridderkerk werken niet langer als één organisatie. De bedrijfsvoeringstaken van de drie gemeenten worden uitgevoerd onder een nieuwe entiteit genaamd De BedrijfsvoeringsPartner. 

Binnen De BedrijfsvoeringsPartner werken ze vanaf 1 januari 2024 samen op alle taken van de gemeentelijke bedrijfsvoering zoals Financiën, HRM, juridische advisering, administraties, automatisering en informatiebeheer en ontwikkeling. Dit doen ze voor de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. Alle collega’s bij de drie gemeentelijke organisaties kunnen rekenen op dienstverlening die dichtbij is en met aandacht wordt geleverd. In onze organisatie zorgen zij er met elkaar voor dat alle collega’s bij de gemeenten zich volledig kunnen richten op de dienstverlening aan de samenleving.

De werving- en selectieprocedure wordt uitgevoerd door BMC. Voor vragen over de functie of de procedure kun je terecht bij Suzanna van Vliet, Consultant, 06-13666241 of suzanna.van.vliet@bmc.nl, Laila Karim, Recruiter, 06-23828804 of laila.karim@bmc.nl of Wilma Koopman, Recruiter, 06-21630844 of wilma.koopman@bmc.nl.

Wacht niet te lang met reageren, wij gaan gedurende de looptijd van de vacature al direct in gesprek met mogelijke geschikte kandidaten.

Functieomschrijving

Als teammanager financieel advies ben je verantwoordelijk voor het leiden van het team Financieel Advies van De BedrijfsvoeringsPartner. De BedrijfsvoeringsPartner ondersteunt de drie gemeenten: Barendrecht, Albrandswaard of Ridderkerk op bedrijfsvoeringstaken. Deze organisatie bestaat sinds 1 januari 2024 en is nog volop in ontwikkeling. Hier mag jij in je rol samen met je teamleden een belangrijke bijdrage aan leveren. 

Je bent bekend met de specifieke kenmerken van het vakgebied, zoals de rol van controllers en de financiële processen binnen een gemeente. Je voert evaluaties uit en geeft leiding aan een team van zelfsturende adviseurs. Door regelmatig teamoverleggen te organiseren zorg jij ervoor dat de voortgang van projecten bewaakt wordt en actief betrokken bent bij de ontwikkelingen in het team. Zo houd jij het team op koers. Als leidinggevende stuur je op resultaat en vertrouw je op de capaciteiten van het team. 

Maar je bent in deze rol niet alleen verantwoordelijk voor het leiden van het team. Je fungeert ook als inhoudelijk sparringpartner. Je ondersteunt en adviseert het management van De BedrijfsvoeringsPartner gevraagd en ongevraagd bij verschillende complexe vraagstukken. Dit kan gaan over projecten en college- en raadsvoorstellen waar de adviseurs mee te maken krijgen. 

Wat is nog meer belangrijk om te weten?

 • Het team financieel advies bestaat uit 19 medewerkers (16 fte). Dit team adviseert financieel op het gebied van de P&C cyclus, projecten en beleidsvoorstellen. En zij zorgen voor het beheer en advies van financiële applicaties, gemeentebelastingen en fiscaliteit.
 • Je voert regelmatig goede gesprekken (functioneringsgesprekken) met de adviseurs over hun voortgang of andere lopende zaken.
 • Je bent sparringpartner van de controllers, de teamleiders van de gemeenten en de adviseurs.
Functie-eisen

Als Teammanager Financieel Advies ben je de drijvende kracht achter het team van financiële adviseurs. Je leidt en coacht het team in hun werk en op persoonlijk vlak. Je fungeert als een waardevolle sparringpartner op inhoudelijk gebied, waarbij je jouw expertise in financieel advies gebruikt om het team te begeleiden naar uitmuntendheid. Met jouw daadkracht en coachingsvaardigheden zorg je ervoor dat elk teamlid zijn of haar volledige potentieel bereikt en draag je bij aan de professionele groei van het hele team.

Wat vraagt deze functie verder van je?

 • Je beschikt over een relevante opleiding op minimaal hbo-niveau;
 • Je hebt ruime leidinggevende ervaring;
 • Je hebt een aantal jaar werkervaring binnen een gemeente of overheid;
 • Je bent een coachend leider, kunt de rust bewaren en bent gericht op de ontwikkeling van het team;
 • Je hebt gevoel voor belangentegenstellingen en politieke verhoudingen;
 • Je bent besluitvaardig.
Arbeidsvoorwaarden

De gemeenten vragen een optimale professionaliteit, samenwerking en dienstverlening. In deze rol kan jij het verschil maken! Je kan een belangrijke rol pakken bij de invulling en ontwikkeling van De BedrijfsvoeringsPartner. 

En wat krijg je nog meer?

 • Een mooie organisatie met fijne collega’s waar het prettig en goed werken is.
 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd.
 • De functie is ingedeeld in schaal 12 volgens de CAO gemeenten. Afhankelijk van je ervaring word je ingeschaald tussen €5.008,- en €6777,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek.
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om vanuit huis te werken.
 • Een individueel keuzebudget (17,05% van het bruto jaarsalaris).
 • Deelname aan de ABP-pensioenregeling.
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer/ thuiswerkvergoeding.
 • Een ouderschapsverlofregeling.
 • Diverse kosteloze opleidingen.


Functie:Leidinggevende functies op financieel gebied
Startdatum:27-5-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Vast
Salaris:6777 – 6777
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Moordrechtkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de moordrechtkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Teamleider financieel advies BMC 27-05-2024

Bekijk ook andere vacatures